Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '08

 
Kategori
Sinema
 

Funny Games

Funny Games
 

Filmde Michael Pitt, Naomi Watts, Tim Roth, Brady Corbet rol almakta.


Alman yönetmen Michael Haneke 'Funny Games' adlı filmini dünya ve özellikle Amerikan seyircileri için Hollywood ortaklığıyla tekrar çekti. Bir önceki filmle kare kare aynı olan filmde Tim Roth, Michael Pitt, Naomi Watts gibi Hollywood sinemasından oldukça aşina olduğumuz isimler yer alıyor. Ahlakçı yapısıyla bilinen yönetmen bu filmde de bu tutumundan ödün vermiyor. Şiddet unsurlarını anlatmada sesin görüntüden daha etkileyici olduğunu düşünen yönetmen bize de bunu adeta kanıtlıyor. Öyle ki filmde tek bir şiddet sahnesi görmemize rağmen( o da filmde geri sarılmakta) oldukça geriliyoruz. Yönetmen filmde oyuncular vasıtasıyla sık sık izleyiciye sorular sorup bizi iç hesaplaşmaya sevketmekte.
Peki daha önce çekilmiş olan bu film niçin tekrar çekildi? Çekilen ilk filmde dublaj Almanca olmasına karşın isminin İngilizce olması aslında bize bir ipucu vermekte; büyük kitlelere ulaşmak. Şiddetin adeta sömürüldüğü Hollywood sinemasına olan tepkisi, şiddete şiddetle olan karşı duruşu bu filmi tekrar çekmeye itti Haneke'yi belki de. Ve şimdi bu efsanevi film İngilizce dublajıyla karşımızda.
Popüler kültürü ciddi manada sorgulamaya yardımcı olan bu film ve diğer tüm Haneke filmleri görülmeye ve üzerinde düşünmeye değer birer şaheser olarak karşımıza çıkmakta.

 
Toplam blog
: 7
: 890
Kayıt tarihi
: 31.07.08
 
 

Üniversitenin son senesi tadında, edebiyat-kültür zevkinde, birazcık içine kapanık halinde, birbirin..