Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Futbol nerede?

Futbol izlemeden, (belki de bu daha iyi olacak), yaşamanın daha nitelikli olduğunu düşünmeye başladım. Kirliliğin bu kadarı bana göre değil sanırım. Bir yandan da düşünüyorum bu kadar yatırım yapılan futbola yapılan bu kötülük için, kimlere kızmalıyım? 

Evet futbolumuz iyi yönetilmiyor. Birinci suçlu bütün yöneticiler. Para, tesis ve diğer her şart futbol un emrinde. Bunun karşılığında gelinen nokta bu. Basit bir lig mücadelesini dahi yapmamışlar. Yan yollarda gezmişler. 

Evet şu anda olay yargı aşamasında çok konuşulması doğru değil.Ya taraftarın durumu ne olacak? Nasıl olacak gelecek sezon? biz futbol için bir sürü para öderken, UEFA dan alınacak 50 Milyon Euro cıvarındaki para başka ülkelere mi gidecek? 400 milyon dolarlık TV naklen yayın hakları değerinden ne kaybedecek? 

Kulüpler yıllardır biribirlerinin aynisi (kötü) yönetimlerin elinde. Bu sistem içinde iyi bir yönetici yaşayamaz. Bugün bunu çok daha iyi bir şekilde anlamış olmalıyız. Üstelik bu aysberg in su üstündeki bölümü. İşin dibi daha karanlık. Soruşturma oralar gitse neler olur? Mali Kongrelerde neler oluyor? Neden birileri çıkıp ben bu yönetimi İBRA ETMEM diyor? Kimse dinliyor mu? Yirmi yılı aşkın süredir mali kongreler izlerim. Ekonomi ve bilançodan anlarım. Ama mali kongre den hiç bir şey anlamıyorum. Oysa bir işyerinin hesaplarının kontrolü yapılırken, ilk bakılacak hesap gelir ve gider hesaplarıdır. 

Bunlar kongre de asla görülmez. Bilmez kongre üyesi kulübün nereye ne para verdiğini. Transfer harcamaları da bilinmez. hangi oyuncu ya da teknik adama ne para ödenir onuda öğrenemez. 

Bu kadar büyük kaynaklar verdiğimiz kulüplerin daha şeffaf yönetilmesi gerekir . 

Kulüpler yıllardır kötü yönetiliyorlar. Bu değişmez gerçek. Şu anda gelinen durum nedir? Daha kötü. Önümüzdeki yılda neler olacak? Kimseler bilemiyor. 

Bense düşünüyorum. Bu yasa çıktığı zaman TFF ve Kulüpler ve de emniyet ortak toplantı yapsalar, şike ve teşvik primi için dikkat li izleme yapılacaktır kesinlikle tevessül edilmesin denilse kötü mu olurdu. Yani bu kirliliğin başında gerekli tedbir ler alındı mı? Bu operasyon Türk Futbolu kazancak mı? Kaybedecek mi? 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..