Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Futbol takımlarının durumu

Futbol takımlarının durumu
 

Bu blogumda 4 büyüklerin durumu hakkındaki yorumlarımı dile getireceğim:

Galatasaray: İnanılmaz bir hücum oyuncusu bolluğu var. Defanstaki hatalar yüzünden Bursa ve Eskişehir deplasmanından 3 puan çıkaramadılar. Neden? Çünkü yanlış adamlar oynuyor. Defansta Emre Aşık oynamalı, yanına da
Emre Güngör iyileşene kadar Servet. Ben ne olacağını biliyorum. Emre Güngör iyileşecek ama çoğu maçta yedek soyunacak. Oysa Servet gibi vücudundan başka bir şeyi olmayan bir oyuncu yerine Emre Güngör çok faydalı olur.

Solda Volkan Yaman başka sakat olmadıkça asla oynamamalı. Sadece sol ayağını kullanabiliyor çünkü. Onun yerine Alparslan Erdem oynamalı. Volkan satılabilir veya kiralanabilir de. Sağda ise Serkan Kurtuluş oynamalı. Sabri ise
orta sahada ve gerektiğinde sağ bekte... Kewell ve Arda'nın hangi kanatta oynayacağı tartışmaları da şöyle son bulmalı. Lincoln ilerde serbest adam. Ayhan onun arkasında ön libero değil orta sahanın can verici oyuncusu olarak
kullanılabilir. Ayhan'ın yerine Meira da oynayabilir. Onları arkasında da müthiş ikili serbest oynamalı. Yani orta saha serbest bırakılmalı. Sağ kanatta sıkıntı oluşmaz. Çünkü her iki oyuncu da ne yapmaları gerektiğini biliyor. Olmazsa oyuna Aydın veya Sabri girer ve sıkıntı giderilir. Bu arada Skibbe'nin de üstüne gidilmemeli.

Fenerbahçe: Lafa şu cümleyle başlamak istiyorum. Fener'de yıldız çok ama adam yok. Fener'e gelen yıldızlar neden sönüyor. Para her şey olmadığı için mi? Çünkü aldıkları yıldızlar kendilerini kanıtlamışlar. Yani kanıtlamaları gereken bir şey yok. Oysa başka takımlarda ki genç yıldızlar onlar gibi olmak için kendilerini kanıtlamalılar, onun için de çok çalışıyorlar. Roberto Carlos'u ele alalım. Yolda kime sorsan tüm başarılarını açıklar. Belki o devam etmek, daha başarılı olmak istiyordur. Onun için onu sol açığa alacaksın. Yoksa olduğu yetenekte kalır. O nun yaptığı hatalar çok basit. Çünkü defans özelliği iyi değil. O bir hücum oyuncusu. Sol açıkta iyi iş görür. Kazım'ın kaprisleri bıktırdı. Hemen satılmalı. Forvette Güiza işe yaramaz. Beynini iyi kullanamıyor. Gol atıyor ama şanstan. Hemen gönderilmeli. Kanarya'ya Saviola gibi zeki bir forvet ve Malouda gibi bir kanat oyuncusu lazım.

Beşiktaş: Kara kartal iyi gidiyor. Haftayı lider kapattı. Yalnız defansta sorun var. İbrahim Üzülmez'in futbol oynaması yanlış bir kere. Kanat oyuncusunun zeki ve çabuk olması lazım. İki özelliğide barındırmıyor. Ve bu sene alınan defanslar. Sivok, Seric, Zapotoncny. Üçününde adının ben ilk defa duyuyorum. Kartal asil ruhuna yakışır defanslar almalı. Delgado'ya gelince ben hayatımda onun kadar hırslı ve takımını seven birini görmedim. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli Beşiktaş. Delgado'ya karşılık vermeli. Forvetleri söylemeye gerek yok. Bir iyiler bir kötü.

Trabzonspor: Trabzon müthiş bir hava yakalamış durumda. Tek ihtiyaçları Gökdeniz Karadeniz. O eğer satılmasaydı Trabzon uçardı. Kesin Avrupa biletini keserdi. Ancak şimdi oyun kurucu yok. Gökhan'la o müthiş iş yapardı. Yattara Katar'ın bir ekibine gidecekti. Gitmedi ve hala oynuyor. Önce seni bırakıp gitmek isteyip sonrada niye takımında oynatıyorsun merak ediyorum. Gökdeniz, Marcelinho, Fatih Tekke gibi yıldızları bıraktın da Yatara'ya mı kaldın? Tek çare devrede Gökdeniz veya onun oyun tarzında bir adamın alınması.

Son olarak ise ligin flaş takımlarına şunu söylüyorum: Müthiş bir özveri içindeler. 4 büyüklerle mücadele ediyor, şampiyonluk yarışında bende varım diyorlar. Tüm takımlara başarılar. İnşallah bu sene zevk dolu bir lig izleriz.

 
Toplam blog
: 30
: 819
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1998 Adana doğumluyum. Basketbol ve futbolu iyi oynadığımı söylerler. Burada tüm konular hakkında dü..