Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '15

 
Kategori
Futbol
 

Futbolun Benjamin Button'u: Jamie Vardy

Futbolun Benjamin Button'u: Jamie Vardy
 

Sheffield Wednesday'ın altyapısından çıkarıldığı gün profesyonellik adına hayallerinin yıkıldığı gündür Jamie'nin. Karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak girdiği zaman aynı anda bir amatör kulüpte top koşturuyordu. 
 
Harikalar yarattığı amatör Fleedwood Town kulübünde topunu koştururken ezip geçtiği hayallerinin tekrar canlanma ihtimalinin olduğunu düşünmüş müdür bilinmez, Leicester City bir amatör takıma verilebilecek ücretin hayli hayli üstünde bir rakamla (1.2 Milyon Euro) Jamie Vardy'i 2012 yılında renklerine bağlar.
 
Yapılan bu transfer sert eleştirilere neden olur. Bir İngiliz taraftar transferin gerçekleştiği gün ''Leicester amatör kümeden futbolcu alıyor. Tanrım, futbol ne halde'' diyerek tweet atar. Eleştiriler yaklaşık 4 yıl sonra yerini tebrik tweetlerine bırakacaktır ama 2012 yılında bu transfer gerçekleştiği zaman yine bir İngiliz taraftar Twitter sayfasından ''Jamie Vardy... Bu adama dikkat edin !'' diyerek ileri görüşlü olduğunu yıllar sonra anlayacaktır.
 
28 yaşındaki Jamie Vardy 2015 / 16 sezonunda 14 gol ile krallığı elinde bulunduruyor. Üst üste 11 maçta fileleri sarsarak Manchester United'ın efsane golcülerinden Ruud van Nistelrooy'un rekorunu geçmeyi başardı. Nistelrooy ise bu duruma kayıtsız kalamamış ve sosyal medya hesabından ''Aferin Jamie sen bunu çoktan hakettin'' diyerek Ada'nın Benjamin Buttonunu onurlandırdı.
 
Öte yandan, hayatı resmen filmlere konu olacak rekortmen oyuncu tıpkı kendisinin geçtiği yollardan geçen genç oyuncuları keşfetmek, onların da kendi hikayelerini yazmak için bir fırsat sunuyor. V9 Academy isimli bir futbol akademisi kuran Jamie, amatör futbolun tozunu, toprağını, ruhunu daha ileriye götürmek amacında.
 
İleride yeni Jamie Vardy hikayeleri yazmak ümidiyle... 
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..