Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

06 Ağustos '18

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Galatasaray Defansı; Elvis Manu ve Seleznov

Akhisarspor iyi takım. Susiç oyunculuk döneminde Fransa liginin tozunu atmıştı. Olağanüstü bir oyuncuydu. Kolay gol atardı. Antrenörlük döneminde de çok takım çalıştırdı ama Alanyaspor da özellikle gayet iyi işler yaptı. Akhisaspor' a gelirsek ;

Daha önce Türkiye kupasını kazanmış olmaları ile bu noktaya geldiler. Lopez gibi çok iyi bir beke, Barbosa gibi iyi bir ortasaha ya ve Larson gibi iyi bir kanat oyuncusuna sahipler.Oyun içerisinde topun geldiği noktada oyunu çevirebilecek,insiyatif alabilecek çok fazla hücuma yönelik oyuncuları var.Üstüne bir de Seleznov gibi çok fazla yorulmadan topu istediği noktaya gönderebilen güçlü bir forvetleri var.

Ancak bu senenin başında Gençlerbirliğinden Elvis Manu gibi topun ayağına yakıştığı ve çekinmeden rakibin üstüne giden, hollanda altyapı milli takımlarında defalarca oynamış bir oyuncuyu da aldılar.

Yani oyunun içerisinde yardımlaşmalı ve girişken futbollarına bir de Kontraatak gücü eklediler.Böyle olunca Galatasaray'ın işi pek kolay olmayacaktı.Gol de Manu'nun Galatasaray defansı üzerine çekinmeden gitmesiyle geldi ve Seleznov'un ayağına kadar ulaşan topu usta oyuncu rahatlıkla gol olarak kaydetti.

Bu golden sonra eski Galatasaraylı  Dany'nin Rodriguez'i düşürmesi haricinde Galatasaray'ın girdiği yüzde yüz gol pozisyonu diyebileceğimiz pozisyon adedi çok az. Oysaki Akhisarspor Lopez ve Manu ile Özellikle Seleznov'u da kullanarak Muslera yı oldukça zorladı. Galatasaray defansı özellikle karambol anında pozisyon hataları da yaptı.

Bu tecrübede ki oyunculardan aslında daha yerinde müdaheleler de beklemeli.Galatasaray'ın golü de Nagatomo 'nun kişisel çabaları ve Eren 'İn gayreti ile geldi.Aslında Eren sürekli forma şansı bulabilse potansiyelli bir oyuncu. Ama o da böyle ne kadar katkı verebilirse verebiliyor.

Sonuç  olarak iş penaltılara gittiğinde kazanan Akhisaspor oldu. Güzel bir galibiyet onlar için..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara