Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Mayıs '11

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray için kabus bitti

Galatasaray için kabus bitti
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Galatasaray için kabus gibi geçen sezon Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'daki seyircisiz Konyaspor maçıyla sona erdi. 2- 0 Galatasaray'ın galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşma aynı zamanda Konyaspor'un da Spor Toto Süper Lig'deki son resmi maçıydı.  

Galatasaray- Kasımpaşa maçıyla ilgili yazdığım yazıda da belirttiğim gibi böyle maçları oynamak zordur. Çünkü iki takım da ununu elemiş. Biri küme düşmüş, diğeri enkaz durumunda. Üstelik maç da seyircisiz.  

Yine de Galatasaraylı oyuncular maça oldukça hırslı başladılar. Konyaspor'un işini de 15 dakikada bitirdiler. Şüphesiz bunda Galatasaraylı oyuncuların yeni teknik direktör Fatih Terim'e kendilerini beğendirmek istemeleri de etkiliydi. Son maçta Fatih Terim'in kafasında kötü izlenim bırakmak istemediler.  

Maçta benim dikkatimi en çok çeken Aydın ve Culio idi. Kazım da bu isimler arasında sayılabilir. Fakat Kazım attığı mükemmel gole rağmen laubali hareketleri nedeniyle tepki çekiyor. Fatih Terim, Kazım için bir şans. Çünkü Milli Takım'dan olumlu bir birliktelikleri var. Fakat Kazım bu hareketlerini sürdürürse kendisini sezon başında satış veya kiralık listesinde görebilir.  

Aydın hep böyle oynamalı. Genç oyuncu iki golde de pay sahibiydi. Hele ikinci golde Culio'ya attığı pas mükemmeldi. Maç içerisinde de oldukça etkili oldu.  

Culio iyi futbolcu. Bu maçta da kendisini gösterdi. Oyuna katkısı oldukça fazla.  

2- 0'dan sonra Konyaspor ileride basmaya başladı. Galatasaray'ın orta sahasındaki oyuncular da geriye çok yardımcı olmayınca Konyaspor pozisyonlar bulmaya başladı. Yeşil- beyazlılar ilk yarıda da ikinci yarıda da pozisyonlar buldular.  

Bülent Ünder ikinci yarıya etkisiz Kewell'ın yerine Arda ile başladı. Sarı- kırmızılıların iyice pozisyon verdikleri anda da Emre- Ayhan değişikliğini yaptı. Bu doğru bir değişiklikti. Böylece Konyaspor atakları eski hızını kaybetti.  

Galatasaray oldukça kötü bir sezon geçirdi. Fakat bu kötü sezonda Bülent Ünder bir kardelen gibi açtı. O'nun gelişinden sonra Galatasaray gözle görülür bir iyileşme geçirdi. Bülen Ünder sezonu kendi açısından başarıyla kapattı. En zor anda görev aldı. Fakat bu ağır sorumluluğun altından başarıyla kalktı. Kimilerine de büyük dersler verdi.  

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..