Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray'la Fenerbahçe Arasında Vasat Final

 

Galatasaray, 10 kişi kalan Fenerbahçe’yi, Drogba’nın maçın uzatma bölümünde attığı golle 1-0 yenerek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Gelgelelim, kupayı kazanan Galatasaray da, rakibi Fenerbahçe de iyi futbol oynamadılar. İki takımda da kaleciler maçın en iyi isimleriydi. Bunun dışında Galatasaray’da Amrabat ve Melo, Fenerbahçe’de de Hasan Ali ve oyunda kaldığı süre içinde Alves göze batan isimlerdi.

Maçın ilk bölümünde Fenerbahçe daha organize gözüküyordu. Galatasaray bir türlü organize olamadı ve ileride çoğalamadı.

35.dakikadan sonra Fenerbahçe’de ciddi bir çözülüş görüldü ve ilk yarının son anlarında üstünlük tamamen Galatasaray’a geçti. Bunda Fenerbahçe’nin uzun top oynaması nedeniyle oyuncuların arasındaki mesafenin artması etkili oldu. Böyle olunca kötü olmasına rağmen Galatasaray orta sahası üstün duruma geçti.

Bu görüntü ikinci yarıda da sürdü. 63.dakikada Alves’in ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını on kişi bırakmasından sonra Fenerbahçe daha da çözüldü. Galatasaray ise bu bölümde rakibinin on kişi kalmasını değerlendirmek istedi. Ama bunu başaramadı.

Normal süresi 0-0 biten maçın uzatma bölümünde Galatasaray’ın golü geldi. Bu golde bazı faktörler etkili oldu. Alves çıktıktan sonra Drogba daha rahat oynamaya başladı. Kadlec golde Drogba’yı kaçırdı. Hakan Balta da soldan mükemmel bir orta yaptı. Hatta buna orta yerine pas demek daha doğru olur.

Golden sonra Fenerbahçe, Galatasaray kalesine yüklenmeye başladı. Galatasaray’ın kötü oyunu ve futbolcuların fizik güçlerinin zayıf olması da Fenerbahçe’ye bu baskı için izin verdi. Her şeye rağmen bu baskı cılızdı ama tehlikeli oldu. Bu bölümde Muslera, Galatasaray’ı kurtaran isim oldu.

Özetle iki takım da sezon öncesi hazır gözükmediler. Fenerbahçe, alıştığımız pas oyunu yerine uzun top oynamaya çalışıyor. Bu durumda da defans ile Webo arasındaki futbolcular boş alanda ileri geri koşular yaparak oyundan düşüyorlar. Ayrıca top almak için geriye geliyorlar. Böyle olunca da yoruluyorlar. Ayrıca orta alan tamamen rakibe bırakılmış oluyor.

İşin gerçeği Fenerbahçe’nin bu sistemle oynayıp başarılı olması biraz zor gözüküyor. Bu arada Emenike gibi yeni transferlerin böyle bir sistemde hangi mevkide ve nasıl bir görevle oynayacakları da ayrı bir merak konusu.

Fenerbahçe, Gökhan Gönül’ü çok arıyor. Mehmet Topuz o bölgede oynayamıyor. O nedenle sarı- lacivertlilerin Gökhan Gönül’e alternatif olabilecek iyi bir ismi takıma kazandırmaları gerekir diye düşünüyorum.

Galatasaray da oldukça kötüydü. Fatih Terim, sahaya geçen seneki futbolculardan bir kadro ile çıktı. Burak Yılmaz’ın yedek soyunduğu sarı- kırmızılılarda Drogba tek forvetti. Sneijder kendi görevinin dışında kimi zamanlar onun ardında ve yanında ikinci forvet görevi gördü.

Cim Bom taktik olarak da, fizik olarak da iyi değildi. Muslera, Melo, Hakan Balta ve ikinci yarı oyundan düşmesine rağmen Amrabat iyilerdi. Aynı şekilde Drogba da klasını konuşturdu.

Galatasaray’da yeni transferlerin takıma yapacakları katkıyı ligde ve Avrupa’da göreceğiz. Ancak yabancı sınırlamasının özellikle büyük takımları sıkıntıya sokacağı da bir gerçek.

Süper Kupa finalinden iki takımın da çıkarması gereken büyük dersler var. Hatalarından ders çıkaran başarıya da gidecektir.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..