Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Protesto Edildi! Galatasaray-Manisa:0-2

Galatasaray Protesto Edildi! Galatasaray-Manisa:0-2
 

Sahaya çıkan Galatasaray 11’ini gördüğümüzde Sabri’nin orta sahada oynayacağını, Elano’nun kanat oyuncusu olacağını tahmin edemedik. Tıpkı Kewell’in en kötü oyununu oynayacağını bilemediğimiz gibi. Zaten maçın hazin bir netice vereceğini de tahmin edememiştik!

Rijkaard’ın Ruhu Sahadaydı!
Müstafi teknik direktör Rijkaard’ın gidişinden sonra 4-3-3 sisteminin de tarihin karanlık sayfalarına gömüldüğünü düşünüyorduk. Ancak Hagi bizleri şaşırtarak bu taktikle sahaya çıkmış ve Sabri’yi orta sahaya alırken Ayhan’ı daha geriye yaslamış.

Hal böyle olunca Galatasaray oyuna hızlı başlamasına rağmen üretken olamadı. Zira oyun sıklıkla orta sahada Manisasporlu oyuncuların ikili, üçlü sıkıştırmaları neticesinde kilitlendi. Galatasaray oyunu bir türlü açamadı. Kanat akınları ve ters kanat bindirmelerini bir türlü doğru uygulayamadı. Tabi bunda Galatasaray’ın beceriksizliği kadar Hikmet Karaman’ın planı da etkiliydi.

Ofansif Yetmezlik!
Galatasaray hücumda yeterince çoğalamadı. Bu hem sayısal anlamda hem de mental anlamda böyleydi. Ayhan, Cana ileriye destek veremedi. Kewell çok kötüydü ve aldığı topların hemen hepsini olumsuz kullandı (çoğu hatalı pas). Elano ve Pino önceki maçlara göre oldukça etkisizdi. Hele ayaklarına gelen her topu metrelerce uzaktan kaleye göndermeye kalkmaları hücum organizasyonlarını tamamen bozdu. Forvetteki oyuncular her yerde bencilce davranarak pozisyonları iyi değilken bile şut atmayı denediler. Ne yazık ki şutların çoğu kaleyi bile bulmadı.

Özellikle ilk yarıda topa daha çok sahip olan Galatasaray neredeyse hiç pozisyon üretmezken kalesinde verdiği az sayıda pozisyonla maçı da kaybetti. Hem beceriksizlik hem de şansızlık peşini bırakmadı. Makukula’nın ilk şutunda golü bulması Manisa’nın işine yaradı, zaten kapalı olan takım daha da sağlam kapanarak kontrataklarla tehlike yaratmaya çalıştı.

İkinci Yarı Daha Kötü!

İkinci yarının başlarında beraberlik golü gelmeyince Galatasaray daha çok risk almaya başladı. Ancak atılan taş ürkütülen kurbağa değmeyecek ölçüdeydi. İlk yarıya nazaran daha kısır bir ikinci yarı izledik. Manisa’nın ikinci golünden sonra zaten maç herkesin kafasında bitti.

75.dakikaya kadar iyi oynayan ve seyircilerin ismini söyleyerek destek verdikleri Lorik Cana tam bu anda penaltıya sebep oldu. Bu da ironik bir durum oluşturdu. Sahanın o ana kadar beki de en iyisi kötü bir hamle ile takımının umutlarını tamamen söndürüyordu. Lorik Cana normal oyun şartları düşünüldüğünde ahım şahım oynamadı. Ancak kötü oynayan Galatasaray içinde kötülerin en iyisiydi. İnsua bile iyi oynuyor göründü.

Taktik Yanlış!
Galatasaray sahaya taktiksel olarak yanlış çıktı. Sabri evvelce hiç oynamadığı yerde oynatıldı. Değişiklikler de beklenilenden daha geç oldu. En azından Kewell-Misimoviç değişikliği devrede yapılabilir ve Sabri kanada kaydırılabilirdi. Kulübenin yetersizliği skor dezavantajı varken daha bariz görünüyordu. Oyuna girince skoru etkileyebilecek bir yedek oyuncu olmayışı Emre Çolak ve Mehmet Batdal’dan medet umulmasına sebep oluyor. Haliyle onlar da tecrübesiz olduklarından oyuna girdiklerini pek anlayamıyoruz.

Protesto Vardı!

Galatasaray seyircisi artık bu kötü gidişten usanmış olacak ki maçın sonlarına doğru protestolara başladı. İlkin Servet protesto edildi (nedenini anlayamadım). Ardından tüm seyirciler sırtlarını sahaya dönerek alkışla protesto gösterisi yaptılar. Hagi hariç aklınıza gelen herkesi protesto eden taraftar Haldun Üstünel ve Abdelkader Keita isimlerini de andı.

Sadece Protesto mu Var?

Bu maçın bize gösterdiği bir şey daha var ki bazı oyuncuların Galatasaray’a vereceği bir şey kalmamış. Öyle ruhsuz ve vurdumduymaz oynuyorlar ki, takım bu maçı kaybedince küme düşüyor olsa bile umurlarında olmayacak. Ne arkadaşları ile iletişim içindeler ne de olumlu bir hareketleri var. Onların kim olduğunu Hagi de bizim gördüğümüz gibi görmüştür. Devre arasında herkes de görmüş olacak.

Galatasaray Küme Düşmez!

Bu saatten sonra artık şampiyonluktan bahsetmek saçmalık olacaktır. Böyle mantıksız ve gerçeklikten uzak bir hayal için kimse kimseyi kandırmasın. Şampiyonluk kadar ikinci ve üçüncü olmak bile artık mucizelere kaldı. Rahatlıkla şunu söyleyebiliriz. Galatasaray bu yıl küme düşmez. En azından bunu çok rahat söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla artık bu yıl için gereksiz enerji harcamak yerine daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi gelecek senenin takımı oluşturulmaya başlanmalıdır. Devre arasında akılcı birkaç transfer ile bu yıl ligi iyi bir yerde (en azından ilk 5 içinde) bitirmek mümkün olabilir.

Sevgi, hürmet ve muhabbetle..

Murat HACIOĞLU

www.murathacioglu.com

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..