Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Romanya'da kimliğini buldu (Cluj 1-3 Galatasaray)

Galatasaray Romanya'da kimliğini buldu (Cluj 1-3 Galatasaray)
 

Galatasaray; kendi evinde hava ve saha şartları nedeniyle mağlup edemediği rakibi Cluj'u, deplasmanda farklı geçti.

Galatasaray: Muslera, Eboue, Cris, Dany, Riera, Hamit, Yekta(Sabri), Selçuk, Emre, Umut(Amrabat), Burak

Galatasaray; maça orta alan hakimiyeti kurma düşüncesinde, kontrollü başladı. Ancak Cris'in henüz maçın başlarında iki pozisyonda, geriye adam kaçırması, bir pozisyonda da kısa düşen geri pası yürekleri ağza getirdi.

Dakika 7, Selçuk'un ceza sahasına ortasında, Burak kafa ile topu Emre'nin önüne düşürdü. Emre'nin ayağının dışı ile şık vuruşu, direğin hemen yanından dışarı çıktı.

Dakika 18, Hamit'in ceza sahasına ortasını Burak, güzel bir kafa vuruşu ile kalecinin uzanamayacağı köşeden ağlara gönderdi. (1-0) Dakika 31, Romen ekibinde sakatlanan Sepsi'nin yerine Bastos'un oyuna dahil olması ile ev sahibi ekip oyunu dengelemeye başladı.

Golde asisti bulunan Hamit'in zaman zaman ağır kalışı ve hatalı pasları sonucu, ileride yakalanan Galatasaray, Cluj'un kontra ataklarına maruz kaldı. Ancak ilk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlayan ev sahibi ekip, gitgide baskısını artırmaya başladı. Dakika 53, Bastos'un, Riera'nın kapatamadığı bölgede bulunan Sougou'ya ara pasında, Cluj beraberliği yakaladı. (1-1)

Ancak 61 ve 74. dakikalarda, önce Hamit sonra Selçuk'un asisti,  yine Burak Yılmaz'ın golleriyle Galatasaray 3 golle 3 puan çıkardı. (1-3)

Cluj'un Teknik Direktörü Paulo Sergio'nun, ilk yarıdaki sakatlık nedeniyle gerçekleştirdiği zorunlu oyuncu değişikliğine rağmen, takımında işlerin yolunda gitmediği düşüncesiyle, ikinci yarıya da oyuncu değişikliği ile müdehale etti. İnsanın aklına ister istemez Türk Teknik adamlarının kötü oyunda dahi, 65-70. dakikalara kadar süren gereksiz tahammülleri geliyor.

Bu akşam maçın en etkili ismi ve yıldızı Emre Çolak olurken, Yekta da orta alanda çok iyi işler yaptı. Hatta Selçuk'tan dahi iyi oynadı diyebiliriz. Formsuz olan Melo'nun cezalı oluşu bu akşam Galatasaray için bir avantaja dönüştü.

Bu akşam maçın en etkisiz ismi ise ilk iki golde de asisti bulunmasına rağmen Hamit oldu. Galatasaray'ın atağa kalkmaya çalıştığı bir çok pozisyonda topu gereksiz şekilde ayağında dolandırdı, rakip defansa zaman kazandırdı. Zaman zaman kaptırdığı toplarla Galatasaray defansına zorlu anlar yaşattı.

Cris ve Riera etkisiz başladıkları maçta, özellikle ikinci yarıda kendilerini toparladılar. Umut; ileride ayağında top tutmakta güçlük çekti. Kendisine atılan bir ara pasında topu kontrol edemeyerek, takımı adına önemli bir gol pozisonunu kaçırdı.

Burak Yılmaz; bu akşam hatrick yaparak, takımını galibiyete taşıdı. Ancak maç içersindeki bencil tercihleriyle bir o kadar pozisyonun değerlendirilememesine neden oldu.  Cristiano Ronaldo'ya olan özentisini arkadaşlarıyla olan pozisyon paylaşımında da kullansa, sanırım takımına daha yararlı olur.

Galatasaray, grup maçlarında aldığı ilk galibiyetle puanını 4'e çıkardı. Manchester United'ın, deplasmanda Braga karşısındaki 3-1'lik galibiyeti ile (ikili averajda) ikinci sıraya yerleşti. En iyi ihtimalle gruptan çıkma şansını korurken, en kötü ihtimalle UEFA alternatifini sağlama aldı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..