Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '12

 
Kategori
Güncel
 

Galatasaray sadece Fenerbahçe'yi yenmedi

Galatasaray sadece Fenerbahçe'yi yenmedi
 

Bitmeyen Rekabet


Galatasaray Bu Maçta Sadece Feneri Yenmedi

Galatasaray bu maçta sadece kupayı kazanmadı, üzerine uzun yıllardır yapışan ve derbi korkusuyla eli ayağı dolaşan futbolcular sahada destan yazdılar.

Genelde Fener Galatasaray maçlarında maça Fenerbahçe 1-0 psikolojik üstünlükle başlıyordu.  Fenerli futbolcular daha rahat ve seri oynuyor ve tutuk oynayan Galatasaray'ı evire çevire yeniyordu.

Fenerbahçeli yöneticiler Hakeme boşuna kızmasınlar, Hakem Galatasarayı 10 kişi bırakırken son derece sert ve acımasız oynayan fenerli futbolcular sadece sarı kartla geçiştirildi. Penaltıyı da hakem görmedi ve yan hakemin uyarısıyla çizgi içerisinde olan bu düşürülme olayıyla o penaltı verildi.

Bu maçta sahaya 1-0 üstün başlayan taraf Galatasaraydı, kazanma arzusu ve kaybetme korkusunun Fenerin ellerini ayaklarını bağladığına şahit olduk, her nekadar asla kendisini sevmesemde Fatih Terim'in karizması Aykut Kocaman'ın çok üstündeydi. 

Daha önce oynanan Türkiye Kupası Finalinde de Galatasaray'ın üstün oyununu izlemiş ve 5-1 gibi tarihi bir Türkiye Kupası finali sonucu ortaya çıkmıştı. 

Gerek bu maç gerekse bu geceki maç gösterdiki Fenerbahçe asla final maçlarını serin kanlılıkla oynayamıyor, işte tam bu noktada Galatasaray'ın kendine güveni, tecrübesi ve serin kanlılığı devreye giriyor. Bu ikikez kanıtlandı. Sıradan bir lig maçı olsaydı bu maç farklı bitebilirdi de. Ama bir final maçıydı ve Galatasaray Engin'in saçmalıklarına, Hakemin Fernerli Futbolcuların çok sert oynamasına göz yummasına, Galatasaraylı kalecinin sinirlerini yıpratan maytapların kale içine atılmasına, Fenerbahçe piskozuna rağmen maçı Galatasaray aldı. Üstelikte 10 kişiyle. 

Fenerbahçe'de Alex'in golü direk topun kaleyle buluşması değil baraja çarpıp açı alarak gol olmasıyla oldu. Bu maçta birinci yarıda Fenerbahçe şanslıydı, bu şans ikinci yarıda toplarının direkten dönmesiyle döndü. 

Fenerbahçe'nin büyük bir klüp olması Nihat Özdemir'in daha önceki demeçlerinde belirttiği gibi Borsa değerinden gelmiyor, onun üzerinde taşıdığı forma ve renkleri, tarihteki efsane futbolcuları, Türkiye'deki ve dünyadaki en güzel derby maçlarda iki takımdan biri olmasından geliyor. Fenerbahçe spor tarihimizde hep var oldu ve var olacaktır. Tuhaftır onca futbolcu varken gerçek tarihi Fenerbahçeli ruhunu taşıyan tek futbolcu Alex'tir. Alçak gönüllülüğü, şımarmaması, tavrı ve duruşu geçmişteki Can Bartu'yu, Lefter'i ve sayısız diğer futbolcuları hatırlatıyor. 

Galatasaray'a FB stadında karanlıkta verilen kupayı hatırlıyorum, tarihi Fenerbahçe ruhunu hatırlıyorum. Benim düşüncem bu ruhu katleden kişi Aziz Yıldırım'ın şahsi hırsları oldu. O kupa Fenerbahçe standında stadın ışıkları söndürülmeden verilmeliydi. İşte Erzurum'da aydınlık bir ortamda o kupa daha terfisi artmış bi şekilde sahibine ulaştı. 10 Kişiyle oynamış ve oyundan asla düşmeden sonuna kadar mücadele ede ede hakkıyla kupaya ellerini uzatarak. 

Her iki klübede daha nice sayısız derbi maçları dostluk içinde ve eski FB - GS maçları gibi oynamalarını diliyorum.

Sonuçta söylemek istediğim GS artık üzerinde derby korkusunu yenmiş ve üzerinden atmış durumda ve bu tutukluk FB ye geçmiş görünmekte. Bakalım ligde durum ne olacak?

Her iki klüptende ricam kendi klüplerine yakışmayacak şımarık hareketleri olan futbolculara uyarı yapmalarıdır. Alex'le Emre Belezoğlu aynı mı? Eski Galatasaray'da Hakan Şükür'le Arif aynı mıydı?

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..