Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Galatasaray zorlu sınavda

Galatasaray zorlu sınavda
 

17 Kasım Perşembe…20:00…Abdi İpekçi Spor Salonu

Euroleague D Grubu’nda ilk devrenin son maçında Galatasaray Medical Park yine hedef maçı olmayan bir maça çıkıyor ve Barcelona’yı konuk ediyor.

Galatasaray grupta ilk dört maç sonunda Unics Kazan’ı da yenseydi üçüncülüğün en büyük favorisi olacaktı ama şu anda istenileni aldı gibi duruyor. Prokom ve Olimpija’yı deplasmanda yenmek gruptan çıkmaya takımı çok yaklaştırdı. Bu iki takıma karşı İstanbul’da oynanacak olan maçlarda büyük hatalar yapılmazsa Galatasaray’ı da bir sonraki turda görebiliriz.

Barcelona ise Euroleague’in en büyük favorilerinden biri. Ricky Rubio’yu gönderip Huertas ve Eidson’u alarak final-four’un en büyük favorilerinden biri olan Barcelona NBA sezonunun da iptal edilmesi durumunda Gasol kardeşler ve Calderon’a imza attırabilir ki bu da muhtemel bir Barcelona şampiyonluğu anlamına gelir. Barcelona’nın grupta şu ana kadarki performansına bakalım; diğer üç zayıf takımla beraber Siena’yı da farklı yenerek güçlerini gösterdiler. Diğer üç takıma ortalama 25 sayı fark atarken, Siena’yı da sahadan sildiler.

Bunu fazla uzatmaya gerek yok, Galatasaray için oldukça zor bir karşılaşma, Barcelona için ise kağıt üzerinde kolay gözüken bir karşılaşma. Euroleague’de tabii ki kolay maç diye birşey yok, bunu en iyi bilen takımlardan biri de Barcelona. Galatasaray taraftarı bu maçta da takımını tamamen destekleyecektir ve Galatasaray takımı da Siena maçında olduğu gibi karakterli bir basketbol oynayacaktır diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..