Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaraylı Caner Erkin'i bekleyen tehlike

Galatasaraylı Caner Erkin'i bekleyen tehlike
 

Kaynak: milliyet.com.tr


Caner Erkin.. Daha 16 yaşındayken Vestel Manisaspor ile 2. ligde 4 maçta oynadı. Düşünmesi bile heyecan verici! Daha 16 yaşındasınız ve Türkiye'nin profesyonel ikinci liginde maça çıkıyor ve lig şampiyonluğu tadıyorsunuz. 17 yaşındayken süper ligde oynamaya başlıyorsunuz ve 27 lig maçına çıkıyorsunuz.

Vestel Manisaspor'da ve milli takımların çeşitli kademelerinde başarılı bir şekilde oynayınca bir ara Beşiktaş'ın da gündeminde olan bu genç futbolcu 2006-2007 sezonunun ilk yarısının ardından ara transferde Rusya’nın CSKA Moskova takımına transfer oldu. CSKA Moskova formasıyla iki kez Rusya Kupası şampiyonluğu tattı.

Galatasaray sol kanatta Volkan ve Alparslan'dan beklediği verimi alamayınca CSKA Moskova'dan kiraladığı Caner, ilk haftalarda sol bekte oynatılınca beklenen verimi gösteremedi ve zaman zaman kulübeyi de göremedi. Sezonun ilk yarısının sonuna doğru yerinde oynatılmasının da katkısıyla gösterdiği üstün performans ile teknik direktör Rijkaard'ın güvenini kazandı. Özellikle Orduspor ile oynanan kupa maçında nerdeyse mükemmel oynayınca sarı kırmızılı teknik ekibin yanısıra taraftarın da güvenini tamamen kazandı. Son Gaziantep maçında o ağır saha ve hava koşullarına rağmen mücadeleden kaçmayışı, kıvrak ve estetik çalımlar atması, adam eksiltme özelliğini takım lehine kullanması gibi özellikleriyle seyredenleri kendisine hayran bıraktı.

Özellikle sol kanatta sıkıntı çeken Galatasaray, Caner'i sezon sonunda bonservisi ile birlikte almak için kulübü CSKA ile anlaşmak zorunda. Ben bu işin çözüleceğini düşünüyorum. Ancak iş bununla bitmiyor. Çünkü;

Caner'in özdisipline sahip bir futbolcu olduğu konusunda endişelerim var. Sanki futbol onun için sadece bir hobiymiş gibi takındığı yüz ifadesi, hakkında net bir şey düşünmemi engelliyor. Her an bir hakemle uygun olmayan bir diyaloğa girip oyundan atılacak veya rakiple dalaşacak gibi geliyor bana. Hatta belki de antremanda teknik direktörü ile tartışacak ve kadro dışı kalacak gibi. Onun davranışları ile ilgilenecek, hatta takımdaki tüm futbolcuların ruh halleriyle yakından ilgilenecek bir uzman var mı bilmiyorum ama varsa umarım o da endişeleniyordur.

Caner'in transfer ayında kafasının karıştırılması gibi bir tehlike daha var ki buna da dikkat etmeli Caner. Hatta bugün gazetelerin internet sitelerinde Caner'in "ben fenerbahçeliyim" sözlerini manşete taşıyarak haber yaptıklarını okuyoruz. Karambol ortamından beslenenler erkenden harekete geçmiş görünüyorlar. Aslında bana kalırsa Galatasaray'da oynamaya devam etse de, Caner fenerbahçeliyse bunu söylemeli. Yıllarca Galatasaraylı olup sonra başka bir takıma gittiğinde birden bire o takımın taraftarı olduğunu söylemesinden çok daha iyidir. Ben fenerbahçeli olan ama Galatasaray için herşeyini veren bir Caner'i her zaman kabul ve tebrik ederim. Bazı oyuncular, çiçeğin toprağını değiştirmesi gibi başka bir takımda kaybolup gidebilirler. Hiç unutamadıklarım; Gençlerbirliğinden fenerbahçeye giden Tarık ve Gaziantepspor'dan yine fenerbahçeye giden Kemal'dir (Daha da var tabii ki ama ilk planda aklıma gelenler bunlar oldu. Bu kez GS'li kimliğimden dolayı bunu yazmadım). Özellikle Kemal'e çok üzülmüştüm..

Caner iyi futbolcu.. Adam geçebiliyor, süratli, şut çekebiliyor, isabetli orta yapabiliyor, pas yüzdesi yüksek, koşuyor, defansif görevlerini yerine getiriyor.. Yabancı olsa ve 10 milyon Euro'ya getirilseydi, "adam oynuyor kardeşim, parasını hak ediyor" derdik. Saydığımız bu özellikleriyle Caner, eğer "yeterince amatör ruhu içinde barındıran bir profesyonel" olmayı başarabilirse, Türkiye liglerindeki en değerli 5-10 futbolcudan biridir. Umarım hırsını ve disiplinini muhafaza eder.

Saygılarımla..

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..