Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Gaz maskeleri gündeme gelebilir. Peki neler olacak?

Gaz maskeleri gündeme gelebilir. Peki neler olacak?
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Suriye'nin Türkiye'ye karşı kimyasal silah kullanma ihtimali konusunda uyarıda bulunmuş. Gül bu tehdide  NATO'nun sağlayacağı patriot füzeleriyle karşılık verileceğini belirtmiş.

Durun! Gaz maskeleri gelebilir.

Emperyal güçlerin çıkarları doğrultusunda gerçekleşemeyecek hiç bir olay düşünemiyorum. Amaç silah satmaksa emperyal güçler için, gerisi teferruattır. İnsanlar öldürülür, kan gövdeyi götürür umurlarında olmaz.

Peki, umurlarında olmaz diyorsunuz da, muhtemel kimyasal silaha karşı gaz maskelerini nereden çıkarıyorsunuz diye sorabilirsiniz.

Öyle ya, gaz maskeleri insanların korunması için düşünülen bir aparat. Kendi kendinizle çelişmiyor musunuz diye de sorabilirsiniz.

Haklısınız. Zira gaz maskelerini üreten firmalar da emperyal güçlere bağlı firmalardır.

Ne mi demek istiyorum?

Demem şu ki, Gül'ün Suriye ile ilgili olası ihtimalini okumaya çalışıyorum. Maazallah böyle bir saldırı ile karşı karşıya kalma ihtimalleri doruklara taşındığında kuşkusuz tedbir alınması gerekmektedir.

Tedbirin adı: gaz maskesi.

Körfez savaşını hatırlamaya çalışalım.

Neler yaşamıştık hep birlikte hafızalarımızı tazelemeye çalışalım. Gaz maskeleri kapış kapış satılmadı mı? Üstelik karaborsa..

O dönemde vatandaş kendi imkanlarıyla maskeleri satın almaya çalışmaktayken, bugün yavaş gelişme de olsa sorgulamayı öğrenen toplumda elbette ki can güvenliğini devletten isteyecektir.

Olası bir durum için devlet ne yapacak?

Bütçeden kaynak ayırarak gaz maskeleri alımı için ihale düzenleyecek ve bilmem şu kadar milyon dolarlar silah tüccarlarına akıtılacak.

Al sana bi bütçe açığı daha. Al sana yeni vergi düzenlemeleri. Al sana vatandaşı dolaylı yoldan cımbızlama!

Olmaz demeyin. Dünya'nnı tek patronu ABD olduğu sürece daha çook cımbızlanacağız..

Ama eli kulağında Çın geliyor ABD karşısına Rusya ile birlikte.

İnsan odaklı yeni bir dünya düzeni kaçınılmazdır.

Hiç bir düzen bitimsiz değildir. Kapitalizm düzeni yakın gelecekte tarihe gömülmese de, içinde sosyalizm'ı barındıran kapitalizm modeli kaçınılmaz olacak diye düşünüyorum. Tıpkı Çin yönetim modelinde olduğu gibi. 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..