Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '14

 
Kategori
Kitap
 

Gazeteci Anak’tan şiir kitabı

Gazeteci Anak’tan şiir kitabı
 

Bu kitabı okumayan üzülür


ALANYA'DA yerel ve ulusal gazetelerde 7 yıldır muhabirlik yapan gazeteci 30 yaşındaki Engin Anak, 'Ardımızdan Yazdıklarım' adlı şiir kitabıyla yazarlığa adım attı.

Yaklaşık 2 yıl önce 'Başka Masalın Figüranı' adlı roman yazmaya başlayan gazeteci Engin Anak, henüz tamamlamadığı romanda yer alan şiirlerini bir kitapta topladı. Türkiye'nin ünlü yayıncı firmalarından 'Sokak Kitapları Yayınları' ile anlaşan Anak, bugüne kadar yazdığı şiirlerin bir kısmını 'Ardımızdan Yazdıklarım' adlı kitabıyla piyasaya çıkardı.

KİTAPTA 200 ŞİİR VAR

Gazeteci Anak, yaklaşık 2 yıl önce yazmaya başladığı romanda şiirlere de yer verdiğini ve bugüne kadar binden fazla şiir yazdığını söyledi. Kitapta, 'İzmarit' adlı ilk şiirinden, bugüne kadar yazdığı 200 eserine yer veren Anak, "Kitap piyasaya çıkalı henüz 1 ay oldu ancak aldığım olumlu tepkiler beni fazlasıyla mutlu etti" dedi.

YENİ KİTAP YOLDA

Kitaptaki Tufan ve Nil karakterlerinin, yazım aşamasındaki romanından alıntı olduğunu dile getiren Anak, "Şiir kitabının devamı olarak gelecek yıl ilk romanımı çıkarmayı hedefliyorum. Şiir kitabındaki karakterlerin hikâyesini anlatan kitabımı da yazıyorum. Seneye o da raflardaki yerini almasını planlıyoruz.   Kitap fikrini ortaya atan ve her sayfasında emeği olan sanat eğitmeni Zeynep Banu Özbek hocama teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye’deki yayınevlerinde satışa çıkan kitabın 2'nci bakısına çok yakında geçilecek" diye konuştu. 

 
Toplam blog
: 121
: 758
Kayıt tarihi
: 13.03.14
 
 

1979 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Serinhisar ilçesinde tamamladıktan son..