Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Gazeteci Bünyamin Aygün Suriye’de kaçırılmış

Gazeteci Bünyamin Aygün Suriye’de kaçırılmış
 

Gazeteci Bünyamin Aygün Suriye'de kendisini kaçıranlarla


Şam yönetimini silah zoru ile devirmek isteyen muhaliflerden bir örgüt Suriye'de görev yapan foto muhabiri Bünyamin Aygün’ü kaçırmış. Bu sinsi kaçırma eylemi ile söz konusu örgüt sözüm ona yeni bie başarı elde etmiş ve Şam yönetimi yanında Ankara yönetimi karşısında da ellerini güçlendirmiş mi oluyor şimdi? Eğer özellikle sivil kişileri ve gazetecileri arkadan adam vurmak gibi bir yolla kaçıran, yaralayan ve bir anda öldürüveren bu gibi yeraltı örgütleri tez elden ortadan kaldırılmaz ise insanlığın çekeceği nice acılar ve nice korkunç ölümler korkarım yaygınlaşacaktır.

Az önce öğrendiğime göre Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün (1970) Suriye'de El Kaide yanlısı gruplar tarafından kaçırılmış. Oysa Suriye’de birilerinin sandığı gibi gazeteci Bünyamin Aygün bir düşman değil Suriye’de yaşanılan kardeş kavgasına tanıklık yapmak isteyerek yola çıkmış fotoğrafçılıkta da üstün başarılar göstermiş bir muhabirdir.

Çoğu gazeteci gibi o da üstlendiği görevinde taraf tutmaz. Bulunduğu her yerde olayı anlatan en çarpıcı fotoğrafı çekmek ve onu en uygun bir anlatımla kamuoyuna ulaştırmak ister. Ne yazık ki bütün savaş alanlarında ve terör saldırılarında olduğu gibi gazeteciler taraflar arasındaki çatışmalarda yakalanarak üzerlerinde nice çeşitli şiddet uygulanır, yaralanır ve birilerinin çıkarı için rehine olarak pazarlıklara konu olur. Ne kadar acıdır ki gazetecilerin bir kaçı da söz konusu insanlık dramlarını görüntülerken canlarını yitirir.

Bünyamin Aygün, 2012 yılında çekilen fotoğrafların değerlendirildiği Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD)’nin Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması'nda Yılın Basın Fotoğrafı Ödülüne layık görülmüştü. B. Aygün'ün 2012'de Suriye'nin Halep kantinde çektiği 'Halep'te Muhaliflerin Karakol Baskını' adlı fotoğrafı yöredeki muhaliflerin yakalamış oldukları bir delikanlıya ne kadar acımasız bir şiddet uyguladıklarını gösterek ibret dolu bir belgedir.

Milliyet Gazetesi’nin bugün öğle sonuna kadar Bünyamin Aygün’den haber alınamaması üzerine başvurduğu Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri Aygün’ün hayatta ve sağlıklı olduğunu, kendisinin serbest kalmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirmiş bulunuyor.

Öte yandan Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için bu akşamüzeri yayınlamış olduğu bildiride:

‘Türkiye’den bölgede çalışmak üzere görevlendirilen tüm meslektaşlarımızı da Suriye’deki yaşanan tehlikeli durum konusunda uyarmayı bir görev biliyor, daha da dikkatli olmaları gerektiğini hatırlatıyoruz. Çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana en az (25) gazetecinin öldürüldüğü, kayıp ve kaçırılan onlarca meslektaşımızın olduğu Suriye, bugün gazeteciler için dünyadaki en tehlikeli bölgelerdir.

‘Suriye’de çatışan tüm gruplara da gazetecilerin tarafsız şekilde yaşananları kamuoyuna duyurma çabası içinde hareket eden emekçiler olduğunu haykırıyoruz. Unutulmamalıdır ki hayatlarını riske atarak Suriye’ye giden gazeteciler, mermilerin bombaların altında yaşam mücadelesi veren, korku, sefalet ve imkânsızlıklarla mücadele eden masum Suriyelilerin yaşadıkları dramı tüm dünyaya duyurmaktadır’ açıklamasına yer verilmiştir.

İnsanlık düşmanı kişi ve örgütlere de gazetecileri hedef olarak gören her türlü oluşuma da lanet olsun.

Gazeteci Bünyamin Aygün umarım en kısa sürede aramıza dönecektir. 

 
Toplam blog
: 570
: 1034
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

1974'te H.Ü. Sosyoloji ve İdare Bölümü'nü yüksek lisans tezi ile bitirdim. 1976 yılında yapımcı y..