Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '16

 
Kategori
Söyleşi
 

Gazeteci Yazar Necati Mumay ile Röportajımız...

SANAT EKMEK SU KADAR GEREKLİDİR...

Handan Baykal yaklaşık 53 yıldır gazetecilik yapan Necati Mumay ile Sanatla Yaşamın siz değerli okuyucuları için konuştu.

Öncelikle teklifimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz sayın Mumay, kısaca kendinizi anlatır mısınız?
 
1945 Siirt doğumluyum. Siirt ESE mezunuyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Gazeteciliğe 1963 yılında yerel medyada başladım ancak 1968’de ulusal basına geçiş yaparak sırasıyla Türk Haberler Ajansı, Günaydın, Milliyet, Cumhuriyet, Sabah ve Akşam gazetelerinde çalıştıktan sonra emekli oldum. Tüm gazeteciler gibi mesleğimden kopamayarak halen İstanbul Flash ve Sonsöz gazeteleri ile İstanbul Sanat Magazin sitelerine kültür sanat haberleri yapmaktayım.
 
 
Uzun yıllar gazetecilik yapmış ve halen yapmaya devam eden bir gazeteci olarak son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili gazetecilik hakkında ne söylemek istersiniz?
 
Günümüz yayıncıları ve özellikle gazeteciler son dönemde zorluklar yaşamakta. Holdingleşen medyada baskılar artarken gazeteciler işsiz kalıyor. Medya kuruluşları da baskı altında, dahası bu baskılar meslektaşlarından da geliyor. Mesleğin eski tadının olmaması gençlerin gazeteciliğe kaygı ile bakmalarına sebep oluyor. Ama yine de yürekli gazeteciler; yazacaklar, sunacaklar, haberi yaşayıp, yaşatacaklar…
 
Sevgili Mumay siz sanata ve sanatçıya aşık bir gazetecisiniz, kültür ve sanat sitelerine yapmış olduğunuz haberler ile bulunduğunuz sanatsal etkinliklerden bunu biliyoruz. Sizce sanat nedir?
 
SANAT: Sanat bana göre insan hayatında ekmek su kadar önemli. Şu var ki ülkemizde sanat ve sanatçı gereken değeri bulamıyor. Sanatın evrenselliğine yürekten inanmış biriyim. Sanat medeniyetleri birleştiren bir köprüdür. Maalesef ülkemizde sanat ve sanatçılar hak ettiği yerde değildir. Elimden geldiğince tüm sanatçı dostlarıma destek oluyorum ve bundan mutluluk duyuyorum.
 
Sayın Mumay bize zaman ayırdınız ve sorularımızı içtenlikle yanıtladınız, teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Sayın Baykal ben teşekkür ederim. Çok keyifli bir sohbetti. Bende size başarılar diler, tüm sanatçı dostlarımıza sevgi ve selamlarımı yolluyorum.
 
Toplam blog
: 2
: 806
Kayıt tarihi
: 19.01.16
 
 

Sanat Danışmanı-Ressam ..