Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '11

 
Kategori
Futbol
 

Gaziantep'te avantaj çıkmadı: Gaziantepspor 3-2 Galatasaray

Gaziantep'te avantaj çıkmadı: Gaziantepspor 3-2 Galatasaray
 

Stancu umut veriyor.


Galatasaray, Gaziantep deplasmanından 3-2'lik bir mağlubiyetle dönüyor. Eski Galatasaray olsaydı bu skor kesin olarak avantajlı bir skor derdik ancak şu an itibariyle iki takım için de avantajlı skor var diyemeyiz. 

Gaziantepspor yetenekli oyunculardan kurulu çok koşan bir takım oluşturmuş. Galatasaray'ı yenme fikrini kafalarına yerleştirdiklerini her dakika belli ettiler. 

İlk yarıda topla oynama oranında geride kalmalarına rağmen topu daha etkili kullanan takım Gaziantepspor'du. Galatasaray zaman zaman oyunda dengeyi kurmayı başardı ancak yaratıcı oyun sergileyemedikleri gibi, rakip kalede tehlikeli pozisyonlar da yakalayamadılar. 

Temposu yüksek bir karşılaşma olmasına rağmen Galatasaray'ın attığı goller dışında sadece Kazım'la bir gol kaçırdığını göz önüne alırsak, Galatasaray'ın hücum varyasyonları yapma konusunda hala sıkıntı yaşadığını söylememiz pek yanlış olmaz. 

Galatasaray adına söylenecek en olumlu şey, yüksek tempoyu kaldırabilecek bir duruma gelmiş olmalarıdır. Mücadele gücüne biraz da futbol eklerseniz gelecek sezon için üzerine planlar yapabilecek bir takım olabileceklerini söyleyebiliriz. 

Maçın ilginç notlarından biri de; Galatasaray'ın ara transferde kadrosuna kattığı 5 futbolcunun da ilk 11'de sahada yer almasıydı. Stancu mücadelesi ve attığı golle göz doldururken, Kazım ve Culio vasattı. Zapata için fazla bir şey söylemenin anlamı yok, ancak "büyük kaleci" demek biraz zor gözüküyor. Bu beş transferin ikisinin yerli (birisi kovulmuş, birisine 6 ay için 3, 5 milyon euro+alt yapıdan bir genç oyuncu verilmiş), diğer üçünün de tamamının Romanya'dan alınmış olması gerçekten çok acı. Formica, Biglia, Emena, Volkan Şen, Cenk Tosun, Arjantinli kaleci Romero derken.. 

Yekta'yı Galatasaray'a katkı yaparken henüz göremedik. Bu akşam da sıradan bir oyuncu gibiydi. 5 Aralık 2010 tarihindeki yazımda Yekta hakkında "Yekta'nın adı geçen sezondan bu yana sıkça geçiyor. Son günlerde Galatasaray ile de anılmaya başlandı. Bence geçen seneden bu yana ileri gidememiş, alınırsa Galatasaray için faydalı ve yeterli olmayacağını düşünüyorum." şeklinde bir yorumda bulunmuştum. Umarım yanılırım. 

Bir parantez de Hakan Balta için açalım. Bulunduğu mevkide çok açık veriyor, hücuma katkısı yok denecek kadar az. Çok değil, daha 2 sene önce süper oynayan bir adam bu kadar mı geriler? Ne ayağına top yakışıyor ne de depar atabiliyor. İddia ediyorum; ben bu yaşımda yarışayım onu 100 metrede geçerim. Karşısında hızlı oynayan adamlar olunca yetersizliği kabak gibi ortaya çıktı ve çaresiz kaldı. Çağlar sakatsa Insua bu takımda oynar. 

Galatasaray'ın transfer etmesi için önerdiğim Gaziantepspor'lu Dany Nounkeu defansta çok iyi işler yaptı. Yine ilginç olan diğer konu da, ara transfer sezonu boyunca adı Galatasaray ile anılan Alman U-19 milli E.Frankfurt'tan alınan Cenk Tosun'un Galatasaray ağlarına iki gol bırakmasıydı. Adnan Sezgin yine hangi oyuncunun para etmeyeceğini (!) iyi anlamış, Galatasaray'ın paralarına sahip çıkıyor, ne yapsın! 

Hakem Özgür Yankaya maç boyunca çok iyi bir yönetim göstermesine rağmen son dakikadaki pozisyonu iyi süzemedi. Kaleci Zapata'nın ağır kalmasından yararlanan Sosa'ya kalecinin müdahalesini göremedi. Bence pozisyon net bir penaltıydı. 

Her iki takımı da gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlamak gerekir. İkinci maç da oldukça zorlu geçecek gibi. Gaziantepspor özellikle hızlı adamlarıyla ve atağa çabuk çıkmasıyla tehlikeli olacak gibi görülüyor. Ancak ben Galatasaray'ın turu geçeceğini düşünüyorum. 

blog.milliyet.com.tr/Galatasaray_henuz_duzlukte_degil__Kasimpasa_li_ 

yaniltmasin/Blog/ 

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..