Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '21

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Gaziantep

Geçtiğimiz günlerde değerli dost ve kardeşim Kadıköy Gaziantepliler Derneği Başkanı Salim Erdem'le görüştük. Her zamanki sakinliği ve bilgeliğiyle son zamanlarda ne gibi çalışmalar yaptığını anlattı.

Salim Erdem'in Gaziantep kültürünün yaşatılması için verdiği emeği çok takdir ediyorum ve alkışlıyorum. Gelecek kuşaklara bırakılacak en büyük armağanlardan birinin kültürün yaşatılması olduğuna inanıyorum.

Salim Bey'den bu konuda bir söyleşi sözü aldım. Bu söyleşiyi geçekleştirdiğimde siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Gaziantep Tanıtım Günleri bu yıl 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Maltepe'de gerçekleştirilecek. Ben de Gaziantepli bir yazar olarak etkinliğe katılıp kitaplarımı imzalayacağım.

*

Gaziantep yemekleri ve kültürünün tüm ayrıntılarıyla sergileneceği etkinlikte katılımcılar için 50 bin porsiyon kebap ve tatlı pişirilmesi bekleniyor.

*

Tanıtım Günlerine gelenlere renkli bir program hazırladıklarını ifade eden Gaziantep Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Necati Göksu, “Gaziantep kültürünü ve yemeklerini İstanbullulara tanıtmayı hedefliyoruz. Pek çok sanatçının sahne alacağı etkinliklerde Konserler ve davul zurna eşliğinde bir eğlence sunacağız.  Şenliğimizde yuvalama, beyran, dövmeli alaca çorba, analıkızlı, İçli köfte, kebap, firik pilavı, çiğ köfte, kuru dolma, yaprak sarması, yoğurtlu patates, kekik salatası, nohut dürüm, kebap, katmer, baklava, fıstık gibi yöremizin yüzlerce lezzeti tadılacak. Ayrıca yöremize has kuruluk, salça, pul biber, yöresel sebze ve meyveler gibi ürünler sergilenecek” dedi.

*

İşte etkinlik takvimi...

4 KASIM PERŞEMBE: Stant ve Sahne kurulumu ve yemeklerin sergilenmesi...

5 KASIM CUMA: Yemek ve Kültür alanları gün boyu açık, Saat 14 de Murat Çelik konseri, Saat 17: 00 de açılış töreni ve Gaziantepli ressamların sergisinin açılışı...

6 KASIM CUMARTESİ: Yemek ve Kültür alanları gün boyu açık, Saat 13 / 18 arası Av. Yazar Cengiz Hortoğlu imza günü, Saat 14 de Faruk Lök konseri, Saat 17 de baklava yeme yarışması, Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu imza günü...

7 KASIM PAZAR: Yemek ve Kültür alanları gün boyu açık, Saat 13 / 17 arası Cengiz Hortoglu ve Sevinç Kuşoğlu imza günü, Saat 14:00 de Faruk Lök konseri, Saat 21.00 kapanış...

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..