Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat MYO Tekstil Öğrencisi Merve Uçar ile keyifli bir röportaj yaptık

Öğrencilerden kendilerini ifade etmek isteyenlere sütunlarımızı açmaya ve onların düşüncelerini okurlarımızla paylaşmaya devam etmekteyiz. 

SORU- Selamlar Merve, Tokat’a Üniversite okumaya gelmenizden dolayı sizi tebrik eder, başarılarınızın devamını dilerim. Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? Bugüne kadar hangi okulları okudunuz ? 

MERVE UÇAR- Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesinde doğdum. İlköğretimi Mehmet Paşa İlköğretim Okulunda liseyi de Çok Programlı Lisesi Moda Tasarımı bölümünde tamamladım. Şu an Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat MYO Tekstil bölümü 1. sınıfta okumaktayım. Kendimi anlatabilmem için kendime kendimden farklı bir güç, bakış açısı ile bakmalıyım. Ama çevremdekiler ile geniş ilişkiler kurmayı ve geniş çevre yapısını seçen bir kişiliğe sahibim. 

SORU- Niçin tekstil bölümünü seçtiniz? Bu bölümü seçmeden önceki ve şu an duygularınız arasında ne fark var? 

MERVE UÇAR- İlgi ve beceri alanımın bu yönde olduğunu düşündüğüm için buradayım. Ama biraz şans nasip meselesi galiba. Çünkü burası değil de başka bir yerde de olabilirdim. Ben bunu bir şans olarak değerlendiriyorum biraz da.. 

SORU- Ailenizden bahseder misiniz ? Anne ve babanız ne iş yapar? Kardeşlerin nerede okur ? Senin üniversite okuyor olman kardeşlerinin gelişimine ne katkısı oluyor ? 

MERVE UÇAR – Babam esnaf ve annem ev hanımı. Ablam, ben ve kardeşim olmak üzere 3 çocuklu bir aile. Ablam evli ve bir yiğenim var. Tatlılar tatlısı “Ömerciğim” Kardeşim ise çocuk gelişimi lise 2. sınıfta okuyor. Onlara katkım veya gelişimlerine payım fazla olmayabilir. Ama katkım olduğu kadar Kardeşim üzerindedir. Çünkü benden küçük olması ve öğrenmesi gereken tecrübeler kazanması hayata bakış açısını kurması açısından benden daha tecrübesiz. Okuduğum kitapları, beğendiğim şiirleri ona da tavsiye ederim. Ya da düşüncelerimi belirtirim hayata dair. Biz kardeş değil aynı zamanda yeri geldiğinde sırdaş, yeri geldiğinde farklı görevler birer insanız çoğu zaman. 

SORU- Kitap okur musunuz? Kitap okumanın sizlere katkısı ne oldu bugüne kadar? 

MERVE UÇAR- Çok kitap okuyan birisi değiliz. Ama kitap okurum da. Okumak her sayfada her cümlede bir yolculuğa çıkmak sürüvene atılmak gibi bir şey bence. Bir cümleyi bitirip diğerine başlamak ve maceranın devamını getirmek. Kitap gizli bir kutu gibidir. Onu okudukça anlar ve anladıkça da hayata dair yeni sayfalar ufuklar açar insan. Kitap insanın bakış açısını genişletir. Kültürünü artırır ve söz alma hakkını, söz sahibi olabilme gücünü verir. 

SORU- Arkadaş seçiminde neye dikkat edersiniz ve bugüne kadar olan arkadaşlıklarınız için neler söylemek istersiniz? 

MERVE UÇAR- Ben arkadaşlarımı güzel çirkin, zayıf şişman ya da doğulu veya batılı diye bir kategoriye göre belirlemem. Dürüstçe ve bana karşı benle gülüyor, zor zamanlarımda bana destek oluyor ve yeri geldiğinde benimle oturup ağlıyorsa odur işte benim arkadaşım. Bugüne kadar pek çok insan ile arkadaşlıklarım olmuştur. Bunların kimi zamanlık olmuş kimileri de kopmuştur. Ama öyle arkadaşlarım da var ki ilkokuldan, mahallede oynadığımız oyun hayatı konuşuyoruzdur. 

SORU- Lise ve Üniversite arasında ne gibi farklar gördünüz? 

MERVE UÇAR- Lise hayatı delilik çağı. Yaptıklarınız orada kalıyor ve geriye döndüğünüzde tebessüm ediyorsun sadece. Ama Üniversitede lisedeki gibi çocuksu hareketlerin karşısında, bir daha düşünme payı buluyorsun. Hayatı daha gerçekçi görüyorsun ve kendinle ilgili daha sağlıklı kararlar alıyorsun. Hayatı insanları tanıyorsun. Aile kanatları altından bir nebze de olsa çıkıyor, gurbeti tanıyor insan. Hayatın toz pembe düşlerden ve çocuksu hayatlardan ibaret olmadığını, artık mahallede yaptığın çocuksu hareketlerine insanların “çocuktur işte” dediği gözlerin uzaklaştığını ve belki de yolun başını sonunu gösteriyor. Üniversite. 

SORU- Tokat ve memleketiniz arasında ne farklar gördünüz ? 

MERVE UÇAR- Kaldığım ilçeye göre Tokat büyük ve gezilip görülecek çok tarihi eser ve yerleri mevcut. Fazla uzak ve büyük bir yer olmadığı için çok farklı bir değişiklik yok memleketim ile Tokat arasında. Ama güzel bir şehir insanları sıcak ve güler yüzlü 

Teşekkür ederim. 

TURAN YALÇIN-TOKAT 

 
Toplam blog
: 1096
: 1558
Kayıt tarihi
: 28.12.07
 
 

1967 Tokat'ın  Pazar ilçesi doğumluyum. İşitme engelliyim. İstanbul Üniversitesi iktisat Fakültes..