Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Gazze yardım gemisi

Gazze yardım gemisi
 

Mavi Marmara gemisi


Günlerdir birçok köşe yazarı soruyor ‘AKP milletvekilleri bu gemiye binmekten neden son anda vazgeçti diye‘ fakat ne yazık ki herhangi bir cevap yok. Sanırım gerçeklerin ortaya çıkarılması bu sorunun cevabında gizli. Ben kendi yorumumu kolay anlaşılabilmesi için madde-madde takdirlerinize sunuyorum.

1. Gemiye İstanbul dan binen gruba olası bir İsrail müdahalesin de askerlere şiddetle karşılık verilmesi gerektiği AKP milletvekilleri ve diğer yöneticileri tarafından telkin edildi ve kendilerinin de bizzat yanlarında olacağı söylendi.

2. İstanbul dan bine 40-50 kişilik grubun dini argumanlarla yeterince motive edildiğine ikna olan AKP yöneticilerinin her biri birer bahaneyle gemiye binmedi yada daha sonra katılacakları gibilerinden bir şeyler söylediler.

3. Ve beklendiği gibi İsrail gemilere müdahale etti. Mavi Marmara isimli gemideki grup aşırı motivasyonun ve adrenalinin etkisiyle İsrail askerlerini linç etmeye kalkıştı, askerlerin de karşılık vermesiyle yaralanmalar ve can kayıpları yaşandı.

4. Bütün bu gelişmeleri ellerini ovuşturarak bekleyen AKP yöneticileri neredeyse savaş çıkaracak bir sertlikte İsrail hücuma başladı – tabi ki retorik olarak-

5. Veee arzu edilen amaç gerçekleşti. Haftalardır Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarıyla gündemin birinci sırasından düşmeyen CHP ikinci plana itildi. Tayyip Erdoğan ın soluklaşan yıldızı tekrar parlamaya başladı. Her zaman işe yarayan İsrail karşıtlığı yine tedavüle sürüldü ve yine işe yaradı.

6. Türk kamuoyu ve görece özgür medya baskı altına alındı. Gık diyen Mohsad ajanı ilan edildi, guk diyen Siyonist oluverdi. Adeta düşünce dünyasında ‘Olağanüstü Hal ‘ ilan edildi. Tabi bu arada İsrail askerleriyle kapıştırılan arkadaşların da gönlünün alınması gerekiyordu ki sağda solda ileri-geri konuşmasınlar. Bu doğrultuda hükümet yetkililerince herhangi bir kanuni dayanağı olmamasına rağmen şehit ilan edildiler, barış elçisi, sevgi çiçeği vb gibi gönül alıcı sözlere boğuldular. Açıktan değil ama muhtemelen el altından maddi yardım da yapılmıştır.

Sevgili arkadaşlar insanların ölmesi-öldürülmesi tabi ki çok kötü bir şeydir ve ben asla böyle bir şey olsun istemem. Ancak burada işin içerisinde olan kişiler kendi canlarını düşünmüyorlarsa biz ne yapabiliriz. Türkiye nin birçok kangrene dönüşen sorunu varken Filistin sorununa ülkeyi bu kadar angaje etmek doğrumudur. Hükümet açısından tabi ki doğrudur çünkü ; Türkiye nin –kangrene dönüşen terör gibi – sorunlarını gündeme getirmek oy götürür, Filistin sorununu gündeme getirmek oy getirir bu kadar basit.

Sevgili arkadaşlar sakın olaki saf ve temiz duygularınızın istismar edilmesine, Türkiye gibi bir devletin bir grup marjinalin güdümüne girmesine izin vermeyin. Türkiyeyi populist bir diktatörlüğe dönüştürmeye yeminli bu iktidardan demokratik yollarla kurtulmak için en azından yakın çevrenizi yönlendirin.

 
Toplam blog
: 34
: 704
Kayıt tarihi
: 17.02.09
 
 

İstanbul'da yaşıyorum. Yakın siyasi tarihimizle ve genel politik konularla ilgilenmeyi severim. F..