Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '14

 
Kategori
Siyaset
 

Geciken bir Muharrem İnce yazısı

Geciken bir Muharrem İnce yazısı
 

Mevcut genel başkanın yetersizliği konusunda bütün partilerin -CHP dahil-mütabakata varmışlardı.

 

Sağlam muhalefet yapılamaması, grup toplantısında gereksiz konulara değinilmesi, Gezi eylemleri, 17 Aralık gibi olayların avantaja dönüştürememesi mevcut genel başkanın yetersiz olduğuna kanaat getirmiş ve sürekli kaybedilen seçimlerin ardından ''Çok çalışacağız, şu kadar seçmen kazandık'' gibi açıklamalar artık kimseyi tatmin etmiyordu.

 

***

 

10 Ağustos günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra yine yukarıdaki açıklamalara benzer bir açıklama yapması artık bardağı taşıran son damla oldu. Kendi deyimiyle ''Yeni CHP'' içindeki muhalif kanat olan Ulusalcı kesim artık partinin kurultaya gitmesi gerektiğini ısrarla belirtiyordu. Bu çağrılara kulak asmayan mevcut genel başkan, çıktığı her Televizyon programında ''Partim kurultay isterse elbette yaparız'' demekten de geri kalmıyordu.

 

***

 

Yapılacak kurultayda en güçlü aday olarak Muharrem İnce görünüyor. CHP'nin mevcut durumu içinde liderlik özelliklerini barındırdığı açıktır. En basit örneği, 30 Mart seçimlerinde sandıkların başında nöbet tutarak Yalova'yı tek başına aldı.

 

Söke söke aldı !

 

Öte yandan sosyal mecrada bu ismin Bodrum tatilinde içtiği biranın resimleri dolanıyor. İktidar parti mensubu yurttaşlar ayakkabı kutularına kafayı takmıyor ama bira şişesine acayip kafa yoruyor !

 

''CHP'ye de içki içen birisi yakışır zaten'' demişler. 

 

Günah ya onu kastediyor !

 

Birisi bu arkadaşlara hırsızlık yapmanın daha da fazla günah olduğunu söylesin Allah katında ! İçki içmek bireyi bağlar ama hırsızlık daha genel bir meseledir.

 

***

 

Muharrem İnce'yi mevcut başkanla kıyaslamak gerekirse, ne istediğini bilen, fikirlerini dobra dobra ve gür bir biçimde ifade eden, iyi hatiplik yapan, karşısındaki adamı belgelerle sert şekilde tokatlayan, ne istediğini bilen birisi. Mevcut başkan ise herkese yaranmaya çalışan, ne söylediğini bilmeyen ve siyaseti sadece iktidara küfür etmekte bulan birisi.

 

Benim fikrimi soracak olursanız, Muharrem İnce CHP için şanstır. Genel başkan seçilmesi CHP'nin faydasınadır. Hem seçimler hem de parti politikası...

 

Çünkü CHP, kendi ideolojisini biraz daha demokratikleştirip savunmazsa CHP için iktidar sadece rüya olur. Yeni CHP'nin de tutmadığı gerçeğini göz önünde bulundurunuz lütfen ! 

 

***

 

Yeni CHP dediğiniz kavram çok sürrealist bir kavramdı. Parti raydan çıkmış, nereye gittiği meçhul bir partiydi. Duruşu bozulmuştu. Budur aslında halkı CHP'den soğutan en büyük etken. Diğer yandan CHP, CHP'liliğini savunduğu zaman iktidar olabilmiştir ya da sol kesim... Bunun en büyük örneği ise rahmetli Bülent Ecevit. 

 

Bu raydan çıkma işini, partinin duruşunu düzeltme meselesini parti içinde düzeltecek isimlerden biriside Muharrem İnce'dir. Ama herşeyden evvel parti içi birleşmeyi sağlaması şart !

 

***

 

Fazla uzatmazsak...

 

Muharrem İnce sadece CHP değil, diğer parti mensubu vatandaşlarında takdirini kazanmış birisidir. 

 

Hem kendi hem de partisi için hayırlısı olsun !

 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..