Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '09

 
Kategori
Güncel
 

Geçmişi unutmak...

Geçmişi unutmak...
 

budamı gelecekti başımıza?


Haber dün çıkmış olmasına rağmen bu konuda yazı yazmak istemedim. Ancak bu gün düşündükçe aklıma geldi aklıma geldikçe sinirlendim.

Konu KKTC de bir grup kendini bilmez tarihten ders almamış ve azınlık olduğunu düşündüğüm ve istediğim bir kaç kişinin yaptığı eylemdir. Neymiş efendim polis olacak kişilerden sınavı kazanalar alınmamış torpille başkaları alınmış. Bunu da Türkiye ayarlamış. Türkiye Kıbrıs'da işgalci imiş.

Önce dedimki bunlar üç beş kişidir, bir sinirle bu şekilde davranmışlardır ama düşündükçe canım sıkıldı. Şimdi biz böyle bir milletiz maalesef. Torpil kayırma bol miktarda her kurumda bulunur. O nedenle kim bir sınav kaybetse suçu hemen torpil ve adam kayırma yaptığı öne sürülen yetkililere atar. Gerçekten var mıdır yok mudur önemli değildir. Ama aslında kendi bir torpil fırsatı bulsa kendi de bir güzel yapar. Asıl mesele ise şudur. Bu kişilerde hiç mi bir tarih bilgisi yoktur. Kıbrıs'da okullarda tarih nasıl anlatılır nasıl öğretilir. Türklere işgalci diyen bu zihniyet dedelerinin babalarının neler çektiğini bilmiyor mu? Türkiye orada 300-500 bin insanı korumak için bir dünyayı karşısına almadı mı? Onun yüzünden bir sürü ekonomik yaptırıma uğramadı mı? Bir harekat için harcanan zaman emek para Türkiye'ye nasıl bir yük oluşturdu. Herşey den önemlisi orada ŞEHİT düşmüş GAZİ olmuş insanlarımızın kemikleri sızlamıyor mu şimdi. Tabi bu davranışlarının ardında yatan neden acaba diğer Kıbrıs rum kesiminin avrupa birliğine üye olmasının katkısı ve birleşme hayalleri olablir mi acaba? Artık Türkiye'nin bize vereceği bir şey kalmadı artık Avrupa'ya kısa yoldan açılma hevesi mi doldu içlerine.

Bu insanlara birazcık tarih dersi vermeli Giritte, balkanlarda olanları okumalarını, Kıbrısda olanları ise dedelerine sormalarını öneririm.

Yazıklar olsun demekten öteye varmıyor dilim...
 
Toplam blog
: 21
: 918
Kayıt tarihi
: 19.11.08
 
 

Bir blog oluşturmamın en büyük nedeni ülkemiz ya da dünyadaki bir çok olayda yapılan yorumlarla hemf..