Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gelişme ve gelişememe

Kimi insanı koyarsın çerçevenin içerisine ömür boyu çıkmazlar o çerçevenin içerisinden, Türkiye bunun örnekleri ile doludur. Bazı insanları ise değil çerçevenin içine koymak resmini bile çerçeveliyemezsin. Hiçbir zaman çerçeve içine koymadım resimlerimi biliyorum orada rahat edemez onlar, çıkıp birşeyler yapmak isterler. Dar gelir çerçeveler o resimlere.

Kurallarda, yasalarda birer çerçevedir aslında bu demek değildir ki kural tanımazlık, eğer beynini , kalbini ve hareketlerini aynı doğrultuda kullandımı insan gerek kalmaz yasalara kurallara, ama beyin yada kalp devre dışı kaldımı ozaman devreye girer çerçevenin sınırı.

Yapilan haksiz uygulamalar zaman zaman cercevelerin kirilmasina sebep olur, iste burada devreye girer insanin icinde sakli olan varolus nedeni. Bakin cezaevlerindeki dusunce suclularina buyuk bir bolumu cerceve icine girmeyi kabullenememis kisilerdir. Ulkelerin sinirlarida birer cercevedir aslinda, ulkelere gore degisir cercevelerin siniri. Gelismis ulkelerin futbol sahalarina baktiginiz zaman seyirci ile saha arasinda herhangi bir mesafe yada tellerle orulmus bir barikat goremezsiniz, gerek duymaz seyirci sahaya atlamaya, hic bir zaman dusunmemistir bunu eger begenmemisse oynanan oyunu bir daha izlemeye gitmeyerek gosterir tepkisini, Gelismis bir ulkedeki politikaciya yumurta firlattiginiz zaman vatandas tepkisini gosterdi diyerek hosgoru ile karsilar yumurta atilan kisi. Gelismemis bir toplumda politikaciyi yada o isi en iyi kendisinin yaptigini dusundugu kisileri elestirdiginiz zaman cercevenin disina ciktiginizi hatirlatirlar size. Ya yaptirim uygulanir yada yazdiginiz elestiri yazisina yayin cevcevesine uymadigi icin yayinliyamiyoruz mesajini alirsiniz. Cunku yaptiginiz elestiriden rahatsiz olmuslardir, aslinda yapilan elestiriyi degerlendirip kabullenmek yerine etki ve tepki daha kolay yoldur, ama ayni durum kendi baslarina geldigi zaman durum degisir. Dertlerini anlatmak icin calmadik kapi birakmazlar seslerini duyurup hakli olduklarini kabul ettirebilmek icin.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...