Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ağustos '12

 
Kategori
Haber
 

Genel sağlık şirketleşirse hastalar müşteri olur

Genel sağlık şirketleşirse hastalar müşteri olur
 

Özelleştirme Halkı Müşterileştirmedir

WHO (Dünya Sağlık Örgütü) sağlık sektörünün gittikçe şirket elinde olmaya başlamasından endişe ettiğini bildirdi. Zira şirketler hastaları müşteri gibi gördükleri için bir hastayı iyileştirmek değil onu kendisine sürekli bağımlı kılmak istiyor.

Kapitalist mantık ürettiği ürünün devamlı tüketilen bir ürün olmasını hedefler. Çevrenizde aldığınız ne varsa onunla ilgili alımlarınızın ardı arkası bilerek kesilmiyor. Mesela en büyük örnek Araba sanayidir. Araba alıyorsunuz ama o aracın yakıtını sürekli almak zorundasınız. Asla pilli veya güneş enerjisiyle giden araba üretmek istemiyorlar.

Yada Çamaşır makinesi alıyorsunuz yumuşatıcı, toz deterjan, kireç çözücü gibi ürünleri hep almak zorundasınız. 

Cep telefonunda bile paket bitmiyor. İnternet pakedi, sms paketi, konuşma pakati, yenilenen cep telefonun taksiti.

İşte bu mantık ilaç ve sağlık sektörü içinede girmiş durumda. Siz hiç çok ünlü birini kolayca kanserden öldü diye bir haberde okudunuz mu? Oysa kanser sürekli artan vaka ama ünlülerin parası var ve kesin çözüm de buluyorlar.

Bir çok hastalığın tedavisini buldukları halde ilaca bağımlı kılmak için asla o hastalığın kökünü kazımak istemiyorlar.

Komplo teorilerine göre AIDS bile labarutuarda üretildiği ve ilaç satmak için çaresimnin verilmediği söylenmekte.

Özel Hastanelerde hastaya müşteri olarak bakılmakta ve ne kadar gereksiz tetkik varsa yaptırılmaktadır bu sayede o doktor prim kazanmaktadır. 

Bu nasıl bir mantık?

Bu mantık yüzünden Özel hastaneler ve SGK arasındaki ilişki bozuluyor. Sonunda SGK ve Devlet hastanlerininde özelleştirileceğini düşünenlerdenim ben.

Lütfen hasta olmamak için yeşil çay için, yürüyün, yüzün, sarımsak yiyin, yeşil çay için, ekmeği azaltın, iyimser olun. Lütfen işiniz Hastaneye düşmesin. Allah insanı hırslı özel sektörün eline düşürmesin.

Şöyle bir düşünün, artık kullanmadığımız ev telefonları için İnernet yüzünden ne kadar boş yere para vermekteyiz sizce? Bunların hepsi bize ÖZELLEŞTİRME KAZIĞIDIR.

 

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..