Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '15

 
Kategori
Sağlık
 

Genetik kader/Kerim Korkut düzenleri geliyor; anne karnında cenini çocuk gibi büyüteceğiz

Genetik kader/Kerim Korkut düzenleri geliyor; anne karnında cenini çocuk gibi büyüteceğiz
 

İsteyen istediği şekilde çocuk doğuramayacak. Çocuk onun olabilir ama sorumluluğu bizim. 8,5 milyon engelli insan var ya ülkede. Yarısı doğuştan. Bizim düşüncemize göre Tanrı engelli insan yaratmaz; engelli doğumlar bizim hatamız.
 
Doğum bilimsel bir olay. Tıbbi, kimyasal hatta sosyolojik yanları olan çok ciddi bir süreç. Bence doğum öncesi doğum sonrasından daha önemli. "Allah böyle yaratmış" diye manyakça bir düşünce olur mu ya! 
 
Sakat doğum çocuğu doğmadan öldürmek demektir. Normalde çocuk sağlam doğar. Ama işte dedik ya çok zor bir süreç. Çocuğun oluşum süreci kimyasal/fiziksel bir süreç. En küçük bir uyumsuzluk engelli doğuma sebep olur.
 
Amaç doğurmak değil sağlıklı doğum yapmak. Bazen elimizde olmayan doğumsal bozukluklar eğer başlangıç durumunda tespit edilebiliyorsa hamileliğe izin verilmeyecek. Çocuk doğuracak annenin mutlaka sağlıklı olması gerekiyor.
 
Kerim Korkut düzenlerinde evlilik birimine iki insanın evlendiğine dair kayıt düşünce aynı kayıt doğum birimine de düşer ve çiftler doğum birimi tarafından kontrol altına alınır.  Ta ki çocuk doğup iki yaşına gelinceye kadar.
 
Nedir bu genetik taşıyıcılık? Biz anne babamızda olan bütün özellikleri çocuklarımıza mı taşıyacağız? Sizin bilimsel açıklamalarınız hiç beni ilgilendirmiyor. Ben insanımın engelli doğmasını kabul etmiyorum. Gözleri kör, eli yok ayağı yok, felçli, kalbi delik... Sit...in gidin lan! Bir tane bile böyle vaka kabul etmiyoruz. 
 
Çocuk böyle doğacaksa hiç doğmasın! 8.5 milyon kişi, dile kolay... Devleti seferber ederim. Özel bütçe düzenlerim. Uygun bulmadığım hamilelikleri engellerim. Şizofren anne çocuk doğuruyor. Tövbe tövbe! Ya kardeşim böyle şey olur mu ya! Karnı burnunda, ağzında bir karış sigara. Nah doğurursun o çocuğu benim düzenimde!
 
Doğumlar özel doğum hastanelerinde yapılacak. Burada en önemli şey tıbbi araştırmalar. Doğum öncesi ve doğum sırasındaki ve sonrası olumsuzlukları kontrol edemiyoruz çünkü. Kromozom karışmış, yumurtalık hasar görmüş, kadının yapısı ya da erkeğin menisi sağlıklı çocuk yapmaya uygun değil. Uygun değilse ve uygun hale getirilemiyorsa doğurmayacak. Kendisi sağlıklı olmayan bir kadının çocuk yapmasına izin verilir mi ya! 
 
"Çocuk doğurmak benim hakkım, çocuğum olsun istiyorum" Ben de basketbolcu olmak istiyorum ama olamıyorum. Bu işe uygun değilsen isteğinin önemi yok.  Çocuk istiyorsan sağlıklı olacaksın. Şişman olamazsın. İçki sigara içemezsin.  Ve anneler bu dönemde gerekirse devlet tarafından özel beslenecek. Annelik onay belgesi cebinde olacak. Ve en başından araştırma-korunma-bakım-kontrol sürecine uyacağına dair sözleşme imzalayacaksın. Değilse pisipisileri yavrum diye seversin.
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..