Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Gerçek Bilgiye Hasret Çağı

Gerçek Bilgiye Hasret Çağı
 

Medya kar amaçlı sahipleri için bacasız bir fabrikadır. Önemli bir güçtür. O gücü elinde bulunduranlar, günümüzde güçlülerin yanında bulunmak zorundalar. Çünkü sektör reklam üzerinden yürüyen bir mekanizma olduğundan, basında yer alan her bilginin doğru olduğu özellikle tartışılır haldedir.

Bilgi; işe yarar bilgi, kimseyle paylaşılmayacak kadar değerlidir. Bu durumda eğitim yoluyla sır bilgilerin elde edilemeyeceği açıktır. Bilgi ve teknoloji toplumlarının bu açıdan kendi ülkelerinde üniversitelerde eğitim verdiği çok üst düzey kişiler o ülke için devşirilecek önemli bir güçtür. Eskinin ilkelliğine karşın, devşirme çok eski zamanlardan beri uygulanan bir yöntem olmakla birlikte eskiden kalma, değeri daha da anlam kazanan, bir metodolojiye, sistematiğe bağlanan ve yüksek strateji ile akılla uygulanan, “hırsız içeriden olunca kapıya kilit vurmaya gerek yoktur” şeklinde ifade edilen bir söz vardır.

Zaman hızlı bir şekilde köşeyi dönme, ne olursa olsun köşeyi dönme; mesleği toplum arasında ayıp ifadelerle karşılansa da onlara daha sonra beyefendi yakıştırmaları yapılması, reklamın iyisi kötüsü olmaz anlayışı, köşeyi ne olursa olsun dönme anlayışı ile bir yerlere geldik. Geldiğimiz yerde sağlam durabilmek için kötüleri ayıklamak, bünyeden atmak gerekir. Bünyeden atılmayan her virüs daha büyük hastalığa neden olacaktır, bu doğanın temel kuralıdır. 

Günümüzdeki çağa bilgi çağı diyorlar ya; çağımızın bilgi çağı olduğu konusunda hemfikir olsak da gerçek bilgi çağı olduğu konusunda şüphelenmek lazım!

 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..