- Kategori
- Ben Bildiriyorum
Gerçek yaşamdaki Parmaklıklar Ardında’ki Cezaevi Müdürü Handan

Ümran Hanım (Önde Siyah Takım giyimli) kitap teslim anındaFotoğraf: Hakan Kahyalar
Pırıl pırıl bir tutukevi ve yöneticisi
Girişimci, çağdaş, aktif bir yönetici.. Görür görmez insana ATV’de yayınlanan “Parmaklıklar Ardında” ki cezaevi müdürü Handan’ı (Özlem Düvencioğlu) çağrıştırıyor. Bir manken zerafetindeki gülgen yüzlü Cezaevi Müdürü, Ümran Yavuzyılmaz.
5402 sayılı denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları kanunu yönetmeliğinin 108. maddesine istinaden yapılan Koruma Kurulu’nun toplantısında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı Mart ayında açılan Karataş Bölge Kadın Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğüne kitap yardımında bulunma kararı almıştı.
Açılan kampanya ile çoğunluğu dünya klasiklerinde yerini almış kitaplar ile yerli klasikleşmiş kitapların yanında çeşitli dergi ve ansiklopedilerden oluşan yaklaşık 550 civarında eser bağışlanmıştır.
Adana Ticaret Borsası, Özel Adana Koleji, Adana Meksa Vakfı, Adana Ticaret Odası, Adana Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü’nün katılımları ile bu faaliyet gerçekleşmiştir. ATB Genel Sekreteri’nin önerisi ile T.C. Adalet Bakanlığı Karataş Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne 01 Mayıs 2008 Perşembe günü bir ziyaret düzenlenmiştir. Düzenlenen ziyaret esnasında, kütüphanelerine konulmak üzere bağışlanan kitaplar teslim edilmiştir.
Bir Cezaevinden çok bir misafirhane niteliğindeki koğuşların; içleri tertemiz, düzenli pırıl, pırıl... Bembeyaz üzerinde açık turuncu bahar dalı yatak örtüleri ve yüzlerinden sağlıklı oldukları her halinden belli mahkûmlar, Adana Ticaret Borsası Muamelât Müdürü Hakan Kahyalar’ın denklaşöre basmasıyla ölümsüzleşmiştir... Temennimiz diğer tüm cezaevlerinin aynı niteliğe getirilmesidir.
Parmaklıklar Ardının gerçek Handan’ı, Ümran Yavuzyılmaz’a başarılarının devamını dilerim.