Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gerilim Baş Ağrısı

Gerilim Baş Ağrısı
 

Gerilim baş ağrısı


Gerilim Baş Ağrısı, Tension Headache

Son günlerde toplumsal olarak yaşadığımız sıkıntılar nedeniyle çoğumuzun başı ağrıdı, basınçla sıkıştı. Özellikle Soma maden ocağındaki ölümler hepimizi derinden üzdü, deprem korkuttu. Gerilim tip baş ağrısı dediğimiz durum birçoğumuzda gelişti. Toplumun neredeyse yarısında gerilim baş ağrısı alt yapısı olduğunu düşünürsek bu durum çok doğaldı. Stres ve üzüntü baş ağrısı yapar düşüncesini doğrular nitelikteki bu durum için ne yapılabilir sorusu da gündeme geldi.

Gerilim baş ağrısının nasıl geliştiğine tekrar bakalım…

Bu ağrılar baş ve boyun bölgesi kaslardaki gerilmeden kaynaklanır. Stres ve gerilim kaslardaki spazmı arttıran faktörlerdir. Basit gerilim baş ağrısı olanlarda günün sonuna doğru ağrı artar. Uyuyunca hasta rahatlar. Diş sıkmanın olduğu vakalarda ise günün stresi gece diş sıkmayı artırdığı için sabah ağrılı uyanılır. Toplumda en sık görülen baş ağrısı nedenidir. İnsanların yüzde 80’i yaşamları boyunca gerilim baş ağrısı yaşamaktadır. Bunların yüzde 40’ında sürekli ve komplike gerilim baş ağrısı gelişir. Kişiyi günlük hayattan alıkoymayan ılımlı, orta düzeyde, tüm başı kapsayan ağrılardır. Daha çok başta ağırlık, basınç, sıkışma olarak ifade edilir. Bulantı, kusma, ışıktan rahatsız olma gibi migren özellikleri taşımaz. Gerilim baş ağrısı çekenlerde farklı düzeylerde anksiyete, depresyon, bastırılmış öfke olabilir. Çeşitli düzeylerde dikkat ve konsantrasyon güçlüğü vardır. Hastalar zihinsel ve düşünsel üretkenliklerinin olumsuz etkilediğinin farkındadır.

Bu hastalarda ortak özellik, baş-boyun bölgesi kaslarındaki spazmdır. Stres belirleyici gibi görünse de yaşama dairdir. Stresten kaçılamaz. Bu hasta grubunun mükemmeliyetçi, fazla sorumluluk alan yapıları değiştirilemez ama “Gökmen Yaklaşımı” ile kas spazmını çözmek, hastaların yaşam kalitesini oldukça yükseltir. Bu grup hastaların çoğunluğunda bruksizm vardır. Bu konuda çalışmış gnatoloji ve protetik tedavi uzmanınca yapılacak gece plağından çok faydalanırlar. Gece plağı kullanımı nöral terapi ile birlikte olursa çok iyi sonuçlar alınabilir. 

Gökmen Yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ sayfasını okuyunuz.

Nasıl tedavi yapıyorum http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasına bakınız.

Migren, baş ağrısı, fibromiyalji, hastalıklar için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ tıklayınız.

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..