Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Geyikler de olmasa...

Geyikler de olmasa...
 

Geçenlerde izlediğim bir haberde gördüm onları, çevre bakanımız Veysel Eroğlu onlar için oldukça konforlu sayılabilecek bir ortam hazırlamıştı ve onlara sunuyordu; ama ne onların bundan haberi vardı, ne de konforlu ortama ev sahipliği yapan kasabanın.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ankara'nın Çamlıdere ilçesi Çamkoru Geyik Üretme İstasyonu'nda 45 adet kızıl geyiği doğaya saldı. Buraya kadar herşey doğal görünüyor, geyikler doğal, ortam doğal...Ama ilginçtir ki geyikler doğaya salınmak istemedi, bakan geyiklere yol gösteriyor, geyikler bakana bakıyor, bakan geyikleri besleyerek doğal ortamlarına yönlendirmek istiyor, onlar bakana yöneliyor. Böyle garip bir durum.

Gelelim Çamlıdere sakinlerine, muhabir arkadaş sakinlere kasabanızda geyik var mı diyor, kasabalı ne geyiği bizde geyik meyik yok, bizde inek dana falan var diyor. Hatta pek anlaşılmasada sakinlerden birisinin şu sözü hala kulaklarımda çınlıyor: "Bizde geyik yok yahu olsa olsa boynuz var". Yahu ne diyosun, bu ne demek oluyor. Tam geyik muhebbeti valla.

 
Toplam blog
: 117
: 1067
Kayıt tarihi
: 26.09.07
 
 

1980 yılında Mersin'de doğdum, bütün eğitim öğrenimimi Mersin'de tamamladım. Yetmedi, işimi de Mersi..