Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

Gezi Parkı protestolarına son verin demek, halka niye uyandınız uyumaya devam edin demektir

Gezi Parkı protestolarına son verin demek, halka niye uyandınız uyumaya devam edin demektir
 

Adam sana orta çağdan kalma yasaklar getiriyor; içki içemezsin, şunu yapamazsın, bunu yapamazsın… Ben özgürüm, özgür; sana mı soracağım?

Bu yazının yazıldığı şu anda Ak Parti’nin Ankara’da “Milli iradeye saygı” mitingi var. İnsanlarımız inanıp oy verdikleri partinin mitingine katılmışlar doğal olarak. Coşkulu bir kalabalık, on binlerce insan. Siyasi tercihlerine saygı duyuyor heyecanlarını anlıyorum. Şunu bilsinler ki bu satırları yazan kişi Türkiye’de hiçbir partinin taraftarı değil. Ben ülkede yeni ve bağımsız bir hareketin çıkmasını savunuyorum. O nedenle benim için AKP ne ise CHP, MHP, BDP de odur. Değerlendirmelerimin objektif olduğundan hiç şüpheniz olmasın.

Şimdi hani oldu ya bu sefer de CHP başa geçti ve AKP’nin benzeri şekilde örneğin AKP içkiyi yasakladı, o da tuttu namaz kılmayı yasakladı, sınırlandırdı. Kabul edemezsin değil mi? Görüyorsun ki özgürlük sana da lazım. Ve şu anda ellerin yarılırcasına alkışladığın parti halkın elinden özgürlüklerini almaya çalışıyor.

İçki yasağı diye bir şey olur mu ya! Burası Arabistan mı? Sen içme kardeşim, ben de içmiyorum; ama belki içen var. Milenyum çağında bütün insanlara şamil böyle uygulama olur mu?

Senin yaptığın şey El Kaide’nin bir başka versiyonu. İnancı ya da siyasi görüşü sana yakın bir kesimden şu ya da bu şekilde belli oranda oy almışsın; ülkenin tamamının paylaşmadığı görüş ve anlayışımı herkese zorla uygulayacağım diyorsun. Feriştah olsan yapamazsın bunu, %90 oy alsan yine yapamazsın!

Gezi Parkı protestocuları onun bunun lafıyla, etkide kalarak falan, mesaj alınmıştır ikna yalanlarıyla ya da cesaretleri kırılarak direnişlerini sona erdirirlerse gerçekten yazık onlara! Şunu unutmasınlar böyle bir şey yaptıkları zaman Ak Parti faşizmi halkın tepesine binecektir.

İlk defa halk oldunuz ya! Bir yürüdünüz başbakan ülkeden kaçtı, gücünüzü anlayın. Dönüşünde bindirilmiş kıtalarla 200 bin kişi tarafından karşılanma isteği de korktuğunun işaretidir. Biz insanlarımızın (hele de böyle sonuçta ülkemize önemli hizmetleri de olmuş değerli kimselerin) ne korkmasını ne de ülkeden kaçmasını istemeyiz.

Bütün ülkede yürüyen insan sayısı 5 milyonu geçmez. 76 milyon nere 5 milyon nere. Ama buna rağmen bütün dünya ayağa kalktı. Bir ülkede haksızlıklar söz konusu olduğunda düzeltmek için hâşâ Allaha bile gerek yok; o ülkenin halkı yeter.

Gezi parkı protestolarına son verin diyenlere dikkat edin… Sömürü düzeninin devam etmesini isteyenler. İki kaldırım yaparak insanların yüreğinde oluşmuş mağduriyet duygusunu silemezsiniz. Biz Gezi Parkı protestosunun tamamen temiz ve meşru olduğunu söylemiyoruz. Dükkânların araçların taşlandığını, insanların dövüldüğünü, devletin polisine küfredildiğini ekranlarda gördük. O kalabalıklarda meşru hak taleplerinin dışında iç savaş çıkarmak isteyen, belki dışarıyla bağlantılı marjinal de vardı, provokatör de.

Ama şimdi herkes evine gitsin diyorsunuz. Hem de “Türkiye’de içki içmek yasaktır” denilen kanunu onaylayan cumhurbaşkanı bunu diyor. Açıkça “Ben Türkiye’nin değil AKP’nin cumhurbaşkanıyım diyor.

Beni laikler, Atatürkçüler, CHP, MHP hiç ilgilendirmiyor. Onlar için parmağımı bile oynatmam. Türkiye AKP’den kurtulmak zorunda olduğu gibi bunlardan da kurtulmak zorunda. Beni ülkemde yapılan yanlışlar ilgilendiriyor. Ve Gezi Parkında eylem yapanların %90’ının da böyle düşündüğüne eminim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..