Global krizi bırak kendine bak / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Global krizi bırak kendine bak

Global krizi bırak kendine bak
 

http://l.b5z.net/i/u/6070447/i/Seans%20ici%20Yorum/07ocak101.jpg


Günlerdir, hatta aylardır tv ekranlarında ekonomi uzmanları çıkıp fetva verip duruyorlar. Yok küresel kriz şu aşamada, fed şunu yaptı, dow düzelir. Küresel kriz bitiyor, bilmem şu zengin işadamı çıkıp bütün varlığını bu krizi bitirmek için harcayacakmış, yok İngilterenin en büyük bankalarından rock bilmem ne devlet el koymuş, lehman kardeşler, merili ablalar daha neler neler. Hatta batmak üzere olduğu söylenen aıg şirketinin Galatasaray hisselerinde yaptığı namussuzluktan dolayı yapılan bedduaların sonucu olduğu yorumları bile büyülü ekrandan evlerimizi, beynimizi, kulaklarımızı doldurdu. Sahiden de sıkıcı bir süreç. Borsada parası olanlar için ise daha da sıkıcı bir süreç olduğunu tahmin etmekse hiç de zor değil gerçekten.

Günlerdir yazmak istiyorum ama bir türlü fırsat bulamıyorum. En son Amerika'da sokakta ıslık çalarak dolaşan siyahlar konusundaki istatistik açıklandıktan sonraki borsada meydana gelen sert düşüş dolar fiyatlarının petrole bulanmasıyla ayyuka çıkmıştı. Bunu gören petrol üreten ülkeler birliği daha 2 sene önce 25 dolar olsun varili diye yalvar yakar olurken bu gün 100 dolarda sabitlemek için üretimi kısma kararı aldığını açıklasa da aslında göremediğinin petrol fiyatıyla kendilerinin pek alakalı olmadığı gerçeğiydi. Bu gün 90 dolar olan petrolün üretim maliyeti ise aslında 2, 5 ile 5 dolar arasında olsa da petrolün olması gereken rakam 200 dolar diye şişiriliyordu. Şimdi merak edilen bu pompanın neye ya da kime takılıp şişirileceği yönünde.

Aslında bu pompa sadece petrole takılmamıştı ama gel de bunu anlat. Koyunun derisini yüzmeden önce derisine pompa takarlar ve bir güzel şişirirler. Burada amaç koyunun derisini kolayca yüzebilmektir. Etle deri kolay ayrılır bu şekilde. Ha bizim ülkemizde son 6-7 yıldır şişkinlikten övünenler aslında bunun derimizi yüzmek için yapıldığını anladıklarında iş işten geçmiş olacak. Ama tahmin ediyorum onlarda kasapın yanında abi iyi şişti anlaştığımız gibi koyunun bir budu benim unutma diye ellerini yoğuşturur durumda görülebilir. Allah bilir ellerinde de fener olur belki de deniz feneri maketi olur. 7 kere maşallah euro 7 kere maşallah sesleriyle koyunu eğlendirmeye çalışırken bazıları da yeni şafaklarınız hayrolsun, sabahlarınız çalık, bayraklarınız al olsun, diye tempo tutarlar. Bu arada birileri de koyuna gelip bak gene iyisin 6 yıldır iyice şiştin semirdin maşallah derler. Koyunda ne der dersiniz Allah bunlardan razı olsun, iyice semirdik valla.

 
Toplam blog
: 166
: 1969
Kayıt tarihi
: 30.09.06
 
 

Sıcak bir Ankara yazında, 1975 yılında doğmuşum. İlk gençliğim Ankarada geçti. Üniversite yılları..