Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Göğüs ve beyni kullanarak stressiz yaşam için 8 pratik yol

Göğüs ve beyni kullanarak stressiz yaşam için 8 pratik yol
 

Gerinmek ve şükretmek önemli


 

Göğüs, nefes ve beyinin baş aktörlüğünde stresle nasıl başa çıkacağımı öğrendim sanırım. Çok değerli arkadaşlarımın edindiği ve benimle paylaştığı bilgiler ışığında, kendi özetimi çıkardım. Stresle başa çıkmak için size 8 önerim var! Deneyin işe yarıyor...

1- Stresliyken göğsünüzün tam ortasına denk gelen boğazınıza yakın yerdeki göğüs kemiği çıkıntısının üzerine hafifçe vur. Oradaki bez harekete geçer ve rahatlarsın.

2- Ruh ve duygu durumunu değiştirmek için beynin lobunu değiştir. Şöyle: Açık olan bir burun deliğini kapa, derin nefes al. Sonra diğerini kapa derin nefes al. Böylelikle duygu durumun değişip rahatlarsın.

3- Zihinsel hazırlık çok önemli. Önce yapacağın şeyi hayal et. Çok daha iyi yaparsın. Bu da stresini azaltır.

4- Hayvanları izle. Sabah uyandıklarında mutlaka uzun uzun gerinirler. Gerinmek kanın, hormonların, oksijenlerin kandaki gıdaların vücudun en ücra noktasına kadar gitmesini sağlıyor. Sıkıldığında, stresli olduğunda da geril vücudun tazelensin.

5- Çok sıkıntılı bir anında bunun geçeceğini hatırla. Hayatta herşey geçer. Bu seni rahatlatır.

6- İnsan beyni sürekli üç şeyle meşguldur. Acı, zevk ve bunları nasıl gerçekleştirebilirim. Sıkıntılı olduğunuz bir anda bunu hatırlayın ve beyninizi zevk moduna geçirmeye çalışın... Unutmayın en iyi mizahçılar zamanında en çok dalga geçilen kişilerden çıkıyor.

7- Şükredince hayata daha olumlu bakarsın ve yaşadığın iyilikleri çoğaltmış olursun. Daha az stresli olursun.

8- Derin nefes al...

 
Toplam blog
: 56
: 1253
Kayıt tarihi
: 24.11.11
 
 

Gazeteci ..