Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Golsüz ve keyifsiz... Antalyaspor 0-0 Galatasaray

Golsüz ve keyifsiz... Antalyaspor 0-0 Galatasaray
 

Galatasaraylı futbolcuların ısınma tişörtleri...


Spor Toto Süper Lig'in 7.haftasının açılış maçında Antalya Mardan Stadı'nda Antalyaspor ve Galatasaray karşı karşıya geldi. Pozisyon bakımından fakir, zevksiz geçen maçtan taraflar golsüz beraberlikle ayrıldı ve bir puanı hanelerine yazdırdı.

Maça Galatasaray başladı ve aslında fena da başlamadı. Kontrolü eline aldı fakat düşük tempoda oynadı. Rakip kaleye doğru düzgün gidemedi. Orta sahada bir iki pas yapmaya çalıştı. Antalyasporlulara topu kaptırınca da etkili bir savunmayla topu yeniden kazandı. Savunmayla hücum arasındaki bağlantı sağlam değildi, kanatlar da kullanılamadı. Böyle olunca da Baros'la Elmander yeterince top alamadı ve etkili olamadı. 

Antalyaspor ise rakip kaleye yaklaşmakta zorlandı. Necati, Tita gibi adamları topla buluşturamadı. Galatasaray'ın oturmaya başlayan savunması bu durumu önledi. Böyle olunca ev sahibi takım da etkili olamadı.

İkinci yarıya baktığımızda uzatma dakikalarına kadar yine iki takım da düşük tempolu, kötü bir futbol oynamaya devam etti. Aklımızda kalan doğru düzgün pozisyon yok, kendini gösteren adam yok. Hatta etkili paslaşmalar bile yok. Tamamen tatsız tuzsuz bir maç oldu. Ancak uzatma dakikalarında Antalyaspor tehlikeli geldi, onda da Muslera kahramanlığını yapınca gol yakışmayan maçta gol olmadı.

Galatasaray'daki futbolcuları bireysel anlamda değerlendirmek gerekirse, Muslera üzerine pek iş düşmese de ona gelen topları karşılamasını bildi. Savunmada Sabri sağ bekte çok bir şey yapmadı, Hakan da sol bekte aynı şekilde. Ujfalusi ve Gökhan daha aktif göründü. Onların önünde oynayan Melo ve Selçuk ikilisinden Melo'yu çabalar, bir şeyler yapmaya çalışır gördüm. Selçuk sahada yok gibiydi, bir süre zaten "Kadroyu yanlış mı biliyorum, Selçuk nerede?" diye sordum kendime. Kanatlara bakarsak Aydın ve Eboue zaten berbattı. Kesinlikle kenardan gelip takıma faydalı olamadılar. Çift forvette Elmander ve Baros yeterince topla buluşamadıkları için yapabilecekleri bir şey olmadı.

Sahaya bu şekilde çıkmak bana göre hata değildi. Fatih Terim antrenmanlarda bu sistemi muhakkak denemiştir. Fakat önceki Bursaspor maçında kötü bir performans sergileyen Eboue bence sahaya sürülmemeliydi. Aydın'a da sanırım son bir şans verilmek istendi, Aydın da yaptığı bir iki hareket dışında bunu iyi kullanamadı. Çift forvet çıkmakta sorun yoktu fakat onları topla buluşturmaktaydı sorun. Eğer orta alandaki futbolcular daha iyi top taşıyabilselerdi Baros-Elmander ikilisi gol bulurdu. 

Maça sonradan giren Riera geldiğinden beri en iyi performanslarından birini gösterdi. Sahada özellikle Elmander ve o çalışkanlığıyla dikkatimi çekti. Onun performansının bu şekilde yükselmesi sarı kırmızılılar için bir avantaj. Eğer böyle giderse takım için vazgeçilmez biri olabilir. 

Ateşleyici oyuncu eksikliği vardı. Futbolcular yeterince hırslı ve istekli değildi her iki takım adına da. Galatasaray geçen haftaki mücadeleci, kazanmak isteyen yapısını ortaya koymadı. Hatta şöyle de söyleyebilirim, oyuncular koşmadı. Eminim ki antrenmanda daha çalışkanlardır. Gerçekten kötü bir maçtı, Antalyaspor da kötü oynayınca iki taraf bırakın golü, pozisyon bile bulamadılar.

Spor Toto Süper Lig'in kalitesine yakışan bir maç değildi. Böyle maçları izlemeyi pek de izleyeceğimizi sanmıyorum. İki takıma da sonraki maçlarında başarılar dileyerek, daha güzel maçlar izletmelerini temenni ediyorum... 

Not: Isınmaya "Acımız Kalbimizde" tişörtleriyle çıkan Galatasaray, seramoniye Türk Bayrağı tişörtleriyle çıkan Antalyaspor futbolcularını tebrik ediyorum. Terörü lanetliyoruz, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz...  

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..