Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '08

 
Kategori
Kitap
 

Gönlümün Nobeli Zalimdi Zaman romanına

Gönlümün Nobeli Zalimdi Zaman romanına
 

Dost bir yüreğin dost yürekli insanları anlattığı bir roman "Zalimdi Zaman"


Hakan Karaduman nam-ı diğer Akdenizli,ilk romanı “Zalimdi Zaman”ile Nobel edebiyat ödülü almayacak belki.Kuyruklu takım elbisesini(frak) giyip ile kraliyet ailesinin önünde protokole müteşekkir vaziyette arz-ı endam edişinin görüntünü televizyonlarda ve gazetelerde göremeyeceğiz.Dünyanın saygın üniversitelerinde konferanslara katılamayacak ve yabancı dillere çevrilmeyecek yazdığı roman(lar).Ama benim gönlümün Nobelide,Oscarıda Hakan Karadumanın olacak.

Zalimdi Zaman” Hakan Karaduman’ın yani Akdenizli’nin ilk romanı.Ben bu güzel romanı yeni okuyabildim.Durarak,düşünerek,zaman zaman tekrar geriye dönerek ve bazende hüzünlenerek okudum.

İstanbul’dan Akdeniz’e uzanan olaylar zincirini kendine özgü üslûbu ile Anadolu gerçeği ile harmanlamış.Hemen her bölümde Anadolu’dan ,Toroslardan,Akdeniz’den,İstanbul’dan, yaşadığımız coğrafyadan birşeyler var. Bir acil servis doktoru olan Hakan Karaduman mesleğinin de vermiş olduğu tecrübe ile insana ait gözlemlerini,tanılarını ustalıkla romanlaştırmış.

Gündelik yaşamımızda hemen yanıbaşımızda olan insanlar var Zalimdi Zaman’da.Romanın baş kahramanları Oğuz ve Seher’i tanıyor gibiyim.Yada Seher’in annesi Mahide’yi.Oğuz’un arkadaşı Sedat’ı belkide.Hepsi öyle yada böyle birçoğumuzun hayatında olan insanlar ve sade,duru bir anlatım ile kurgulanmış bir romanı okuyorsunuz.

Hakan Karaduman’ın Milliyetblog’daki bir yazısında belirttiği gibi ilk bölümlerdeki durağanlık kendini sonraki bölümlerde müthiş bir heyecan ve meraka bırakıyor.MB’dan arkadaşımızın “çok şiir var”diye yorumladığı bölümleri Hakan Karaduman” onlar sıkıştırılmış düşünceler”olarak açıklamış aynı yazısında.”Yoksa roman en az 600 sayfa olurdu”diyor.Ben şiirleri sıkıştırılmış düşünceler olarakda okuduğum için öyle bir yorum getirmem olanaksız.

Yazımın girişinde belirttiğim gibi,gönlümün Nobeli Akdenizlinin,yani Hakan Karaduman’ın.

Dostlarıma,arkadaşlarıma,yeğenlerime “ne hediye alayım?” diye bir sorunum yok artık.Sevgili Hakan Karaduman’ın bu güzelim romanı şimdiden en güzel hediye paketlerimin içindeki yerini aldı benim için.

Dost bir yüreğin ,dost yürekli insanları anlattığı bir roman "Zalimdi Zaman".Buram buram insan kokan,buram buram Anadolu kokan,Akdeniz kokan,İstanbul kokan bu ramanın yazarına Akdenizliye,Hakan Karaduman’a emeği için,içindeki insan ve Anadolu sevgisiiçin teşekkürlerimi,şükranlarımı sunuyorum.

Zalimdi Zaman/ Hakan Karaduman

Roman/ Cinius Yayınları/320 sayfa

Online sipariş için:

http://www.netkitap.com/kitap/78464/zalimdi_zaman.htm http://www.kitapturk.com/V2/Pg/MetaDetail/Number/36017/Zalimdi_Zaman.htm

* * * * * * * * * * * * *

Blognot1:İnsanlar başaklara benzerler.İçleri boşken başları havada gezerler.Doldukça eğilirler(Montaigne)

Blognot2: Tüm cep telefonu operatörlerinden 3919 YANGIN yazarak Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme uçağı alım kampanyasına 6 YTL katkıda bulunalım.6 YTL ormanlarımız için umut olsun.Ayrıntılı bilgi için :

http://www.thk.org.tr/2005/anasayfa.htm

 
Toplam blog
: 242
: 1784
Kayıt tarihi
: 24.06.06
 
 

1970 doğumluyum.Karadenizin bir sahil şehrinden, hayatın güler yüzlü tarafına tutunmak için İstan..