Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ağustos '17

 
Kategori
İnternet
 

Google AdSense, Absürt Reklamlar Hakkında Siteleri Uyaracak

Google AdSense, Absürt Reklamlar Hakkında Siteleri Uyaracak
 

Google AdSense, reklam önleyici yazılımları ve reklam kalitesini arttırabilmek adına yeni bir uygulamaya başvuruyor. İlerleyen zamanlar itibariyle Google, özellikle kendi çapında takılan AdSense yayıncılarının sitelerine kontrol amaçlı ziyaretler yapacak. Absürt olan reklamlar daha doğrusu kullanıcıyı rahatsız eden reklamlardan birisine sahip sitelere uyarılar verilecek.
 
Hem resmi blogundan hem de AdSense blogundan yayınladıkları açıklamaya yapan Google; AdSense otomatik oynatılan video, pop-up vs. reklam türleri için özverili bir çalışma yapmaya hazırlanıyor. Yapılan analizlere göre kullanıcılar'ın %69'u rahatsız edici reklamlar sebebiyle reklam engelleyici programlar kullanıyor. Yapılacak olan yeni uygulamayla Google aslında reklam engelleyici programların önünü kapatmaya çalışıyor. Bu sayede reklam platformunun kalitesini arttırmakta amaçları arasında.
 
Google firmasının bizlere gösterdiği veriler sadece bunlarla sınırlı kalmamakta. Şirket çeşitli analizler ve anketler sonucunda kullanıcıların "Pop-up" adlı reklam türünden oldukça şikayetçi olduğu belirtiliyor.
 
AdSense'ın yapmış olduğu bu yeni uyguluma sektörde yer edinmiş büyük sitelerden ziyade daha ufak kendi çapında takılan siteleri hedef almayı düşünüyor. Google'ın belirtisine göre gazete ve günlük haber siteleri sorun oluşturmuyormuş. Eğer sizde ağa babalardan değilde kendi çapınızda takılan sitelerdenseniz, AdSense kapınızı çalmadan sitenizi düzenlemenizde fayda vardır.
 
Toplam blog
: 8
: 296
Kayıt tarihi
: 20.07.17
 
 

30 Mart 1998 Adana doğumludur. İstanbul, Bursa, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Aydın, Edirne, Çana..