Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Google çeviri yapıyor

Google çeviri yapıyor
 

Google çeviri yapıyor
İşte gerçekten güzel bir haber. Artık google sayesinde dilini anlamadığımız için bakamadığımız bir çok siteye ve habere erişebileceğiz. Birilerinin bu haber pek hoşuna gitmemiştir, ama olsun. Bakarsınız yakında youtube gibi google’a ca yasak gelebilir. Milliyet.com. tr. nin verdiği haber aynen şöyle:

Arama motoru Google'da süper bir hizmet sunuyor. Yabancı dil bilmiyorsanız bile artık rahat rahat internette gezeceksiniz. Çünkü 40 dildeki tüm yabancı siteler anında Türkçe oluyor... İnternet üzerinden yaptığınız aramalarda karşınıza çıkan web siteleri farklı dillerdeyse, sorun etmeye gerek yok. Çünkü uzun süredir var olan ama Türkçe'yi seçenekler arasına eklemeyen Google Translate, Türkçe olarak da hizmet veriyor.


İNGİLİZCE METİNİ ÇEVİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Karşınıza gelecek olan sayfada 'Enter text or a webpage URL" yazısının altındaki arama alanına Türkçe'ye çevireceğiniz kelimeyi, cümleyi yahut okumak istediğiniz İngilizce sitenin web adresini yazıyorsunuz ve bu alanın altındaki dil seçeneklerini kendinize göre ayarlıyorsunuz. Eğer İngilizce'den Türkçe'ye çeviri yapılacaksa ilk seçeneği İngilizce, ikinci seçeneği Türkçe yapıyorsunuz... Ve Translate diyorsunuz...

İNGİLİZCE SİTE ANINDA TÜRKÇE OLUYOR

Bu servis sayesinde 40 farklı dilde çeviri yaptırabiliyorsunuz. Geliştirilmesine devam eden servis için beklenen bir diğer özellik de şu anda 21 farklı dilde sunulan geniş sözlük servisinin Türkçe olarak da sunulması.

Ben kolaylık olsun diye linki vereyim.

http://translate.google.com/

Esen kalın

2/2/2009

Diğer yazılarım için:

http://blog.milliyet.com.tr/Blogger.aspx?UyeNo=946713


Resim:www.ceptelefoncunuz.net

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..