Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '12

 
Kategori
Haber
 

Google herkesi fişleyecek. İletişimde kölelik dönemi. Mektup ve faksa dönebiliriz

Google herkesi fişleyecek. İletişimde kölelik dönemi. Mektup ve faksa dönebiliriz
 

Google, internet özgürlüğünü köleliğe dönderme sevdasında. Bundan vazgeçmeli.


İnternetle gelen özgürlük Google ile bitiyor. Google, kişisel sanal özgürlüğün sonu olacak.

Google, sözüm ona kişilere daha iyi hizmet vermek için yeni kullanım koşullarının kabul edilmesini istiyor. Kullanım sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar ücretsiz Google hizmetlerinden yararlanamama durumu söz konusu.

Dünyanın en önemli arama motoru Google, video servisi Youtube, email hizmeti Gmail sizi zaten fişliyordu bunu kendince yasal kılıfa uyduracak.

Peki haberleşmenin nesi özgür olacak? Yolladığımız verileri kendine depolayacak, yaptığımız videoları kendisi kullanım hakkına sahip olacak, blogger yazılarımıza sahiplenecek. Artık Google bizi yaptığımız aramalar, yolladığımız mesajlar, youtube'da izlediğimiz mesajlarla fişleyip Facebook'tan çok daha fazla kişisel veri toplayıp bu bilgileri CIA, FBI vb servislere de verebilecek.

Ne özgürlük ama?!

İnternetin getirdiği özgür ortam artık Google bitiyor.

Bundan sonra siz Bilgisayarınızda internete girip ne aramışsanız, hangi sitelere girmişseniz, nelere bakmış ve ne yollamışsanız Google sizi takip edecek, ensenizde Google'un soluğunu hissedeceksiniz.

Google, bırakın devlet olmayı haşa ilahlaşmak istiyor. Bundan sonra google'ın gözetlemesi olmadan en ufak kımıldama olmayacak.

Google, evdeki her bireyi onun annesinden babasından eşinden daha çok tanıyacak.

Bizlere ait kişisel verileri, siyasal eğilimlerimizi, üye olduğumuz derneklerin bilgisini, inancımızı, yaş, evlilik, sosyal konumtüm bilgilerimiz zaten sosyal medya ağlarına gönüllü verdiğimiz bilgilerle bunlar satılırken şimdi de Google aynı hedefi gerçekleştirecek.

Eğilimlerinize göre size email reklamları gelecek. Sizin fikirlerinizi yolladığınız doneleri başkalarının gerçekleştirdiğini çoktan görebilirsiniz de.

Ben bundan sonra google kullanımıma biraz daha dikkat etmek durumundayım, zira bana ait verilerin ve donelerimin başka kişilerin eline geçmemesi için daha güvenlikli yollar arayacağım.

Belki de Google bizi tekrar mektup ve posta yoluyla önemli verilerimizi yollamaya itecek, belki de faks cihazlarına tekrar dönebileceğiz. Çünkü iletişimimiz tahakküm altına alınmak isteniyor...

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..