Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '10

 
Kategori
Güncel
 

Görev başına...

Her yıldönümünde olduğu gibi ulusal gazetelerin manşetlerinde ve köşe yazılarında ; “Atam izindeyiz”, ”Seni özlüyoruz”, , ” Sana minnettarız “ ”Emanetini yaşatacağız” gibi manşetlerle çıktı. ( Benim başlığımda “Sana minnettarız” ) Son yıllarda hepiniz okuyorsunuz , görüyorsunuz Atatürk bir günlüğüne usulen övülüyor…

Sayın okurlarım; Üzülerek söylüyorum ki bu manşetler hoş ve boş birer temenni olarak kalıyor. Son yıllarda iktidara sahip olanlar tarafından unutuluyor, kulak ardı ediliyor, hatta bazıları ertesi günden itibaren Atatürk hangi yolu göstermişse ters istikamette yol alıyor... Bundan da zevk alıyor..

Belki bir iki gazete doğruyu söyleyecek, “Affet bizi Atam” gibi başlıklar atacaklardır... O kadar... Cumhuriyeti kuranların, Atatürk’ün öldüğü günden başlayarak mirası çiğnenmiştir... “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen, ulusal onuru her şeyin üzerinde tutan o müstesna adamın, büyük insanın ülkesi emperyalistlerle işbirliği yapanların yönetimine girmiştir. Artık karakterimiz okyanus ötesi ne derse onu yapmaktır. Ve hatta “okyanus ötesine –Pensilvanya” ya selam göndermektir. F grubunun lideri bile oradan Türkiye’yi idare etmekte , uşakları da burada komplo üzerine komplo hazırlamaktadır. Dolarlar nereden geliyorsa onların dediği olmaktadır... Irak’a gir diyorlar izinle giriyoruz , çık diyorlar çıkıyoruz.. Satılmadık banka, tesis, liman kalmamıştır.

Sümerbanklar, çimento –şeker fabrikaları , Et-Balıklar satılmış , bizlere şimdi yollarda “ Angus sığırı” kovalamak kalmıştır.

Televizyonlarda , radyolarda o aziz adamın 10. Yıl Nutku duyuluyor:

“Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli, Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’dir”.... “Ne mutlu Türküm diyene!”…

Ve artık bu ülkede “Türküm” demek bile mesele oluyor... Büyük millet meclisi içinde ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde, Habur’ da Türkçeye meydan okunmakta , Gizli gizli İmralı adası gezileri yapılmakta, Yemin billah yapılmasına rağmen Abdullah Öcal Kıral muamelesi yapılarak, yeni makamı hazırlanmaktadır..

Bütün bu kara görüntülere rağmen;.. Zamanı geriye çevirmek, ülkeyi başka yola sokmak isteyenlerle, Cumhuriyet gençlerinin , Atatürk’ün askerlerinin kavgası Türkiye’ de her koşulda sürdürülüyor... Burada görev Cumhuriyet meşalesini devralacak gençlere düşüyor.. Büyük insan Atatürk ve onun gençliği , “Cumhuriyeti bizler kurduk sizler yaşatacaksınız”, diyorlar..

Evet gençler, bizler görevimizi yapmağa çalıştık.. Şimdi sıra sizde… Görev başına…

ozcanvural1933@hotmail.com
 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..