- Kategori
- Futbol
Göztepe Şoku Yaşadı

Yenilenen Göztepe İkinci Lig’deki ilk maçına büyük umutlarla çıktı. Ancak sarı- kırmızılıların geçen sezondan aldıkları ceza yüzünden sadece kadın ve çocukların izlediği Gaziosmanpaşa maçı hiç kimsenin beklemediği büyük bir şokla başladı.
Maça iyi başlayamayan Göztepe, kaleci Yavuz’un büyük hatasıyla 1-0 yenik duruma düştü. Ardından yine defans ve kaleci hatası birleşimiyle konuk takım bir anda skoru 2-0’a getirdi.
Göztepe Teknik Direktörü Erhan Altın, 34.dakikada iki oyuncu birden değiştirerek oyuna müdahale etti. Erhan Altın bu değişikliklerle aynı zamanda risk de aldı. Çünkü Göztepe bu değişikliklerle hücumda dört oyuncuyla gol aramaya başladı.
Nitekim bu değişikliklerin ardından Gaziosmanpaşa daha fazla adamla Göztepe yarı sahasına gelmeye başladı.
İkinci yarı sahada daha farklı bir Göztepe vardı. Sarı- kırmızılılar ikinci yarıya daha hırslı, daha iştahlı başladılar. Göztepeli futbolcuların yüzlerinden yenilgiyi kabullenmeyecekleri belli oluyordu. Nitekim Göz Göz önce farkı bire indirdi, ardından da Tolga’nın güzel golüyle beraberliği yakaladı. Sarı- kırmızılı futbolcular bu gol sonrası galibiyet için yüklendiler ancak galibiyet golüne ulaşamadılar.
Göztepe’nin ikinci yarıdaki hırsı, yenilgiyi kabullenmeyişi ilerisi için umut verdi. Göztepe zaman içerisinde daha iyi olabilir. İlk maçlar zaten her zaman zordur.
Bununla birlikte Göztepe’de dikkat çeken hatalar da var. Bunlar ileride sorun çıkarabilir. Özellikle kaleci Yavuz ilk maç performansıyla bana hiç güven vermedi. İlk golde büyük bir hata yapan Yavuz, aynı hatayı skor 2-2 iken 82.dakikada da yaptı. Bir kaleci hava toplarına o şekilde girmez. Yavuz tecrübesinde bir kaleciye bu hatalar yakışmadı.
Orta saha ve defansta da daha garanti oynanması gerekiyor.
Göztepe açısından bu maç 2-0’dan geriye dönüş sağladığı için olumlu değerlendirilebilir. Önümüzdeki haftalarda gerçek Göztepe’yi izleyeceğimizi umuyorum.
Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır