Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Kasım '11

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Gözünüzde meydana gelen kızarıklık ve ödem sonucu aldığınız ilaçlar tesir etmiyorsa

Gözünüzde meydana gelen kızarıklık ve ödem sonucu aldığınız ilaçlar tesir etmiyorsa
 

Çeşitli nedenlerden dolayı gözümüzde meydana gelen kızarıklık, gözde su toplanması(ödem) sonucu bazen doktorun da verdiği ilaçlarda tesir etmiyor. Şiddetli tahriş ve ödem sonucu gözünüz kan çanağına dönebiliyor ama ilaçlarda tesir etmeyince benim kendiminde son çare olarak denediğim ve çok olumlu sonuç aldığım bir yöntem var.

Son derece kolay ama etkin bir yöntem. Buzdolabından dört beş tane buz parçasını çıkarıp bir tabağa koyun ve buzu elinizle gözünüzün üstüne koyun. Buz ilk anda soğukluğu nedeniyle gözde ağrı yapacağı için buzu gözünüze çekip çekip koyun ki göz aşırı soğuğu hissetmesin ve gözünüzde eriyen buzun suyunu da gözünüzün içine ve göz pınarına doğru akmasını sağlayın. Bu işleme gözünüz rahatlayıncaya kadar devam edin. Süresi gözünüzdeki şişliğin ve kızarıklığın derecesine bağlıdır. İşlem sonrası hem rahatlayacak hem de gözünüzün görmesi bile fark edecektir.

İşlem bittikten iki saat sonra tekrar aynı yöntemi deneyin ki tahriş, su toplaması ve kızarıklık iyice azalsın ve tekrarlamasın. İyileşinceye kadar buz kürünü tekrarlayın ve ilaçların yapamadığını buz kürünün yaptığını göreceksiniz.Taze çay suyu da hafif vakalarda tesir ediyor ama şiddetli vakalarda buzun ve buzlu suyun yerini hiçbiri tutmuyor.

Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez derlermiş, çok doğru, benimde gecenin bir saatinde doktorun verdiği ilaçlar tesir etmeyince ve tahriş ve şiddetli ödemden dolayı gözüm patlayacak gibi yerinden fırlamak isteyince çaresiz kalıp aklıma gelen bu yöntemi denediğimde gözümün tedavisinde çok olumlu sonuç aldım.

Herkese sağlıklı günler ve mutluluklar diliyorum.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..