- Kategori
- Güncel
Green Valley İlköğretim okulu!

caprice gold camii temel atma töreni
İstiklal Marşı’mızın şiir’inde Mehmet Akif şöyle demektedir: Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde inlemeli
Evet, bu ezanlar yurdumuzun üzerinde gerek tarihi, gerekse yeni binlerce cami’mizde okunmaktadır. Camilerimiz, dinimizin geleneksel kültürü içerisinde isimlendirilmiş, yeni yapılanlara ise aynı kültür çerçevesinde isimler verilmektedir. Kimi camilerimize, onu yaptıran veya yapımında çok maddi ve manevi emeği geçen kişilerin isimlerinin verilmesi de kabul görmektedir ve hiçbir sakıncası da yoktur. Son günlerde basında yer alan bir cami inşa haberi, müslümanları üzmeye ve tepki almaya devam etmektedir.
Özetle; İstanbul Bayrampaşa’da yapılmakta olan yabancı isimli bir alışveriş merkezinin yanına, aynı ismi taşıyan Mega Center Caprice Gold Camii’nin inşa edldiği ve açılışının da bazı din adamlarının da katılımı ile gerçekleştirildiği bildirilmektedir. İslam’ı protestanlaştırmak ve dinler arası diyalog masallarına bizleri alıştırmak adına yürütülen bir proje olarak gerçekleştirildiğini düşündüğüm bu isimlendirmenin, sadece din adına değil, güzel dil’imizi de yozlaştıran ve maalesef birçoğumuzun özentilik zafiyetini kullanarak benliğimizi unutturmaya yönelik bir saldırı olduğunu da belirtmek isterim.
Bu mekan’ın açılış merasiminde bulunup konuşmalar yapan din adamlarının da en azından isimlendirmedeki hatalı tutumla ilgili uyarılar yapmaları gerektiğine inanıyorum. Tabi ki bu konuda onlar da hassas iseler. Konut ve işyeri isimlerinin neredeyse tamamı yabancılaşmakta iken bir de cami isminin yabancılaştırılması, gerçekten de ürkütücü bir manzara arzetmektedir. Böyle giderse yakın gelecekte ilkokul ve ortaokul ismlerini de yabancılaştıracaklardır. Mesela şöyle olabilecektir; Green Valley İlkokulu, Silver Horizon Ortaöğretim okulu veya Moustapha Kamal Ataturk ! Üniversitesi olursa şaşmayalım.
EY TÜRK, KENDİNE GEL!