- Kategori
- Sağlıklı Yaşam
Gripten bir günde kurtulmanın yolu…

Öncelikle şunu belirteyim, aşağıdaki uygulamayı kendim denedim ve yararını gördüğüm için sizlerle de paylaşmak istedim.
Ben bir limon sever olarak, her hangi bir yan etkisinin olmadığını belirtmeliyim.
Sağlıklı günler için uygulayın diyorum.
Gribal enfeksiyon soğukla birlikte herkes etkisi altına almaya başladı. Hepimizin bildiği gibi grib’in en büyük ilacı C vitaminidir ve Limon en büyük C Vitamini deposudur. Sizde gribal enfeksiyondan kurtulmak için aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz.
Ayaklarınızı 10 Dakika Ovarak
Topuk ve Ayaklar’ın emilimi yüksek olduğu için ayak ve topuklarımıza sürdüğümüz maddeler hızlı bir şekilde bedenimize yayılır.
Limonu topuk ve ayak üzerine masaj yaparak 10 dakika uygularsanız grip enfeksiyonunu hızlıca atmış olacaksınız.
Limon Suyu, Tuz ve Karabiber Karışımı ile
1 çorba kaşığı Limon suyu, Tuz ve Karabiberi karıştırın ve içiniz.
Bu karışım içimizdeki tüm gribal enfeksiyonları etkisiz hale getirecektir.
Limon Suyu ile Gargara Yapın
2 Çorba Kaşığı Limon suyu ve Yarım çar bardağı suyu karıştırın.
Ağzınızda gargara yapınız.
Boğazınızdaki mikropları ve ağzınızdaki yaraları yok edecektir.
Limon Suyunu Burnunuza Uygulayın
Eğer Burnunuz tıkalı ise birkaç damla limon suyunu 2 pamuğa uygulayıp burun deliklerinize uygulayın.
Burnunuz hemen açıldığını ve nefes borunuzun temizlendiğini göreceksiniz.
Grip olmadan önce günlük olarak tükettiğiniz Nane ve Limon çayı sizi harika bir şekilde zinde tutacaktır. Nane ve Limon Çayı nasıl yapılır diyorsanız buyurun:
Bir adet limon
Bir tutam nane (mümkünse taze)
Bir cezve kadar su
Orta boy cezve
Nane Limon Çayı Yapılışı
Öncelikle limonumuzu bıçak yardımıyla ortadan ikiye bölüyoruz.
Suyumuzu cezvemize koyarak ocağın altını yakıyoruz.
1. tarifte böldüğümüz limonlarımızı cezvemizin içerisine sıkıyoruz.
Nane yapraklarımızı da ufaltarak (taze nane bulunmuyorsa kuru olarak da kullanılabilir) cezvemizin içerisine bocalıyoruz.
Dilerseniz limonu küçük küçük doğrayarak cezve içerisine koyabiliriz. (bu biraz daha ekşi bir tat yaratacaktır)
Ocağımızın ateşini arttırarak kaynayana kadar cezvemizi ocağımızın üstünde tutmaya devam ediyoruz.
Kaynadıktan sonra isteğe bağlı olarak üzerine tekrar limon suyu ekleyerek afiyetle içebilirsiniz.