Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

GS'yi Gülen şampiyon yaptı... (Güleyim bari)

GS'yi Gülen şampiyon yaptı... (Güleyim bari)
 

GS'a 2000 Uefa kupasını kazandırdığı (kazanmasına yardımcı olduğu) iddia edip bundan pay çıkarıp ve bu vesile ile Gülen propagandası yapan İhsan Kalkavan'a bazı sorular ;

+ Aynı yıl neden Galatasaray'ın şampiyonlar ligi gurubundan çıkmasını sağlayamadı? Hocanın imanı Ş.L. kupasına değil de sadece UEFA'ya mı yetti?

+ Tromsö'ye elenirken Gülen ne işle meşguldü?

+ Sekiz yıldır neden tık yok? Galatasaray'lı futbolcuların dini duygularında bir sorun mu var Allah korusun?

+ 2006 ve 2007 yıllarında şampiyon olan Sevilla da manevi destek aldı mı, aldıysa kimden, bu kimse Allah katında Gülen'den daha mı itibarlıdır?

+ Neden sürekli Katolik ülkelerin klüp ve milli takımları (bknz; Brezilya, İtalya, İspanya, Fransa) başarılı oluyor? Yoksa Katolik hocalar müslüman hocalardan daha mı kıymetli, futbolcuları daha mı iman sahibi?

+ Neden Aziz Yıldırım da benzeri başarılar için tüm takımı toplayıp topluca Gülen'e gitmiyor da bu kadar çaba harcıyor? Saf mı bu adam?

+ "Emek, efor, ter, çaba. Öncesinde yıllar süren doğru planlama. Ekip içi uyum, üst düzey idarecilik becerisi." Bunlar İhsan Kalkavan'a bir şey ifade ediyor mu?

Sporcuların iman sahibi olması şüphesiz itici bir güçtür. Fakat "iman" başarıya giden yolda ağırlık olarak bilimsel gerçekliklerin çok gerisinde kalır. Tüm eğitim hayatımız boyunca imanın Osmanlı yayılmasında da başrolü oynadığı propagandasına ve dolduruşuna geldik. Osmanlı ordusunu başarılı yapan zamanının en yüksek teknolojiyi kullanan, en üst seviyede askeri disiplin ile idare edilen ordu olmasıydı. Bunu biraz başarabildiğimizde ara sıra başarılar, kupalar gelebiliyor. Bu yolda itici bir güç olan imanın "lokomotif güç" olduğunu iddia etmek ise bizi gelecek başarılardan mahrum ediyor. Başarılı olmak ve bunu sürdürmenin en önemli noktası, başarının ne şekilde geldiğini iyi tahlil edebilmek ve bunu tekrar edebilmek. Salt "iman" dünyanın en büyük palavrası. Akıl dışı, ahlak dışı ve vicdan dışı bir savdan ötesi değil.

K.

karikatürün linki
http://www.internethaber.com/images/other/leman1.jpg


 
Toplam blog
: 295
: 733
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Bugün ölseniz mesela, ya da hafifletelim biraz hadi, bu giriş çok karamsar oldu. Bugün ortadan kay..