- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gül Böreği tarifi

Gül Böreği tarifi
Malzemeler
5 adet yufka
2 soğan
1 yumurta sarısı
Tuz
Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)
Karabiber, pul biber (Tercihe göre)
1 yemek kaşığı margarin
500 Gram Kıyma
Yoğurt
Hazırlanışı
Soğanları rendeleyerek çok küçük parçalar haline getirin ve bir tavada sıvı yağın içerisinde pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra üzerine kıymayı atıp soğanlarla birlikte kavurun. Kıyma pişmeye yakın istediğiniz baharatı kıymalara ilave edin. Daha sonra pişen kıymayı ocaktan alın. Kıymaları tam olarak bir tezgahta açın ve içerisine kıymaları koyarak rulo bir şekilde sarın. Sardığınız yufkaları yuvarlak bir hal alacak şekilde bükerek sarmal bir hale getirin ve margarin ile dibini yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Her yufka için aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yoğurt ve yumurta sarısını çırparak hazırladığımız böreklere sürün ve 180 dereceye ayarladığımız fırına tepsiyi verin. Afiyet olsun!
Yemek tarifleri