Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '19

 
Kategori
Mizah
 

Gülelim mi?

Şu günlerde gülmeye herkesin çok ihtiyacı var, ben de aşağıdaki çeşitli fıkraları sizlere sunuyorum. Umarım bir an olsun sıkıntılardan uzaklaşırsınız.
NAHİDE ÇELEBİ

Boşanma davası
Biri 95 yaşında diğeri 92 yaşında karı koca, boşanmak için hâkimin karşısına çıkmış. Hâkim üzülmüş, "Yapmayın Allah aşkına" demiş "Yetmiş küsur yıllık evlisiniz, yazık değil mi niye boşanacaksınız?" "Yok, Hâkim Bey" demiş adam "Aslında biz çoktan boşanmaya karar verdik de çocuklar etkilenmesin diye, Ölmelerini bekledik."

Hurda nene
Çeşitli hastalıklar, kazalar geçirmiş, bir gözünü kaybetmiş, romatizmadan beli bükülmüş, parmakları çarpılmış olduğundan mahalleli bu yetmişlik ihtiyara Hurda Nene adını takmıştı. Hastalanmış, hastaneye kaldırılmıştı. Sabahleyin, nabzını ve ateşini kontrol eden doktor der ki: “Teyze maşallah çok iyisin. Nabız normal, ateş de yok. Vücut sıcaklığın 37 derece.”  “Tohtor bey oğlum, der Nene, bir türli ıssınamirem. Soyuhdan donirem. Sen o otuz yedi dereceyi kırka elliye çıkart. Ücreti mühüm değil.”

KARNE
Baba, ortaokul üçüncü sınıfa giden oğlunun elinde karneyle salona girdiğini görür.
'Allah Allah dönem ne çabuk bitmiş...'' diye düşünür ve oğluna seslenir; ''getir bakayım şu karneyi''. ''Al baba”… Adam karneye bir bakar ki, “beden eğitimi... ve resim dışındaki tüm dersler zayıf. Bir dediğini iki etmiyoruz, bilgisayar dedin aldı. İngilizce kursu dedin gönderdik, gitar kursu, müzik aletleri, ne istersen yapıyoruz. Kız arkadaş uğruna harcadığın çiçek parasının haddi hesabı yok. Ne bu notların hali, rezil şey.'' “Baba, o benim karnem değil ki, senin kitaplarını karıştırıyordum, birinin arasında karnelerinden birini bulmuştum...''

PARAŞÜT
Temel Nato’da havacı olarak askerliğini yapıyormuş. Komutan askerlere paraşütle nasıl atlanacağını öğretmiş. "Uçaktan atlayınca birinci ipi çekeceksiniz. Paraşüt açılmaz ise ikinci ipi çekeceksiniz. Yine açılmadı, o zaman Meryem Ana ya dua edeceksiniz. "Temel uçaktan atlar. Birinci ipi çeker paraşüt açılmaz, ikinci ipi çeker yine açılmaz. O sırada yere yavaş yavaş süzülen komutanının yanından geçerken sorar: "Komutanım, komutanım.. O karinin adi neydi ?"
 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..