Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '19

 
Kategori
Mizah
 

Gülmek Sağlıktır

İT GİBİ TİTREMEK
İstanbul’a giden bir Erzum’lu eve döndüğünde eşine İstanbul hanımlarının eşlerini kapıda nasıl karşıladıklarını: “ Hoş geldin kocacığım, üşümüşsün, yorulmuşsun” gibi kibar, nazik laflarla karşıladıklarını anlatmış. Ertesi günü akşam eve gelince eşi : “Uy kocacığım üşümüşsen it gibi titrirsen” demiş.

KIŞ SOĞUĞU
Bir gün Erzurumlu ile bir Rus kahvede oturup konuşular. Rus demiş ki : “Bizim memlekette hava okadar soğuk ki arabalar buz olur.” Erzurumlu bunu duyunca altta kalmamak için demiş ki: “Ola gardaş geçen sene bizim dama pisik (kedi) çıkmış aşağı düşerken soğuktan donmuş, yaz gelince miyavlayarak düşüp ölmüş.”

KÖPEĞİN ÇANAĞI
Adamın biri yabancı bir şehirde, bir evin kapısını çalarak bir ricada bulunur: “Çok susadım ve buralarda su bulamadım. Lütfen bana bir bardak su verir misiniz? Kapıyı açan çocuk, adamın yüzüne bakarak: “İstersen ayran getireyim, der. Adam bu teklifi memnuniyetle kabul ettikten sonra, çocuk bir çanak ayran getirir. Adam ayranı içtikten sonra çocuk: “İstersen daha getireyim, der.” Adam: “ Zahmet olur yavrum.” Deyince çocuk: “Hayır ne zahmeti. Zaten bu ayranın içine fare düştüğü için nasıl olsa dökecektik!” Bunun üzerine, adam iğrenerek elindeki ayran çanağını hiddetle yere atıp parçalayınca, çocuk feryadı koparır: “ Anneee, kapıdaki adam köpeğin çanağını kırdı...” demiş.

MAFYA BABASI
Bir mafya babası evli bir kadınla ilişki kurmuş. Bir gece kocası yok diye kadının evine gitmeye karar vermiş ve adamlarına 'Ben içeri girdikten sonra hemen büyük bir branda ayarlayın ve pencerenin hemen altına dört ucundan gerin' demiş. Sonra da ne yapacaklarının talimatını vermiş. “Kadının kocası gelirse kapıyı bir kere çaldırın, ben aşağı atlayacağım. Yakalanıp raconu çizdirmeyeyim, tamam mı?” Adamları baş üstüne patron demişler. Mafya babası kadının evine girmiş, tam yatağa uzandığı anda kapısı çalınınca bizimki donla pencereden aşağı 4. Kattan atmış. Kadın alelacele üstüne bir şey alıp kapıyı açmış. Karşısında patronun adamlarından birisi: “Patrona söyle branda bulamadık.” Demiş.

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..