Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '17

 
Kategori
Tıp
 

Gümüş Suyu Mucizesi

Nedir Bu Gümüş Suyu?

Tarih boyunca insanoğlunun değerli madenler arasında kabul ettiği, pek çok aşamada bir alış veriş aracı olarak kullanılan gümüşün günümüzde biraz da unutulmuş pek çok farklı özelliği vardır. Bakterilere karşı üstün bir savaş gücüne sahip olan gümüşün, diğer bir özelliği de insan için yararlı olan bakterilere karşı ise hayli barışçıl olması.

Gümüşten yapılmış pek çok materyal günümüzde de medikal ürünler olarak pek çok hastalığa karşı verilen savaşlarda üstün birer yardımcı rolünü üstleniyorlar. Gümüş Suyu en yüksek saflık derecesindeki  (%99.9 ) gümüşün elektroliz yöntemi kullanılarak iyonize edilmiş, diğer bir deyişle koloidal hale getirilmiş ve ancak mikroskopla görülecek boyuttaki parçalarının, buharla damıtılmış saf suya karıştırılmasıyla elde edilen bir süspansiyondur.

Gümüşün Bakterilere karşı geniş bir spektruma sahip olan etkisinin, hücrelerin içerisinden geçerek rahatsızlık bulunan bölgelere daha kolay ulaşmasını sağlayan bu süspansiyon, pek çok farklı rahatsızlık için bir tedavi desteği olarak kullanılır.

Aynı zamanda iyi huylu bakteriler üzerinde etki göstermeyen gümüş suyu, dolayısıyla bağışıklığın son derece etkili bir şekilde güçlenmesine yardımcı. Bu özelliği nedeniyle doğrudan gıda takviyesi olarak da kullanılır. Yani herhangi bir rahatsızlığın olmaması halinde de bağışıklığınızı güçlendirerek, hastalıklara karşı daha dirençli olmanızı sağlar.

Gümüş Suyu Tarihi

Aslında gümüş suyu insanoğlunun çok uzun yıllardır bildiği ve pek çok hastalık için tedavi amacıyla kullandığı bir antibiyotiktir. Bununla birlikte penisilinin keşfi ve daha ucuz kompleks antibiyotiklerin üretilmeye başlanmasıyla birlikte, gümüş suyunun bilinirliği azalmış ancak çeşitli toplumlarda kullanılması hiç bırakılmamıştır.

Bilinen antibiyotik türlerine göre kat be kat daha geniş bir spektruma sahip olan gümüş suyu, aynı zamanda diğer antibiyotikler gibi iyi huylu bakterilere de zarar vermez. Bu benzersiz özellikleri sayesinde kullanım alanı hayli geniş bir doğal antibiyotik ve yanı sıra gıda takviyesi olarak yüzyıllardır kullanılır.

Dünyanın en prestijli Akademik unsurlarında hakkında çalışmaların sürdürüldüğü bir süspansiyon olan gümüş suyu, ülkemizde de çeşitli üniversiteler tarafından araştırma konusu olmaya, daha spesifik olarak nasıl kullanılacağı konusunda çalışmalar yürütülmeye devam ediliyor. Haricen kullanılabilme özelliğinin yanı sıra, dahilen de kullanılabilme özelliği, pek çok farklı hastalık konusunda yardımcı bir tedavi edici bir süspansiyon olan gümüş suyu, benzersiz özelliklere sahip ve eşsiz sonuçlar ortaya koyabilen bir gıda takviyesi. Ayrıca güvenilir olarak nerden edinebilirim diyorsanız benim tavsiyem kendiminde edindiğim bir adresim var ordan alabilirsiniz; dogaldoktor.net/urun-kategori/gumus-suyu/ şahsen ben kullandım ve işe yaradığınıda söyleyebilrim.

Gümüş ve Bakteriler

Gümüş aslında anti bakteriyel özelliğe sahip olan tek metal değildir. Bazıları gümüşten çok daha fazla geniş spektruma sahip Altın, çinko, gümüş, bakır gibi metallerde vardır. Ancak Gümüş haricindeki tüm diğer metaller, çeşitli alerjik reaksiyonlar, ağır hastalıklar ve en önemlisi ise toksik etki yani ağır metal zehirlenmesi etkisi göstermesi nedeniyle, bu amaçla kullanılması mümkün değildir.

Gümüşün ve diğer metallerin anti bakteriyel etkisi yüzyıllardır bilinen ve çeşitli şekillerde kullanılan, ancak zaman içerisinde diğer metallerin çeşitli olumsuz etkiler oluşturması nedeniyle geriye sadece gümüşün bu amaç doğrultusunda kullanıldığı bir evrim süreci geçirmiştir.

Günümüzde bilimin geldiği üstün aşama ve bu aşamanın oluşturduğu daha büyük araştırma olanakları ile de kanıtlanmış olan gümüşün anti bakteriyel özelliği, şifa bulma amacıyla işe yaradığı her alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bununla birlikte değerli bir metal olan gümüşün, sağlık sektöründe kullanılması ise başka tür güçlükler ortaya çıkarıyor.

 
Kayıt tarihi
: 06.06.17
 
 

Hayatı çok uç fikirler ile yaşamayı seven bu sebeple sürekli, biyografi, başarı öyküleri, olmamış..