Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '07

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Güneydoğu Asya yollarında 2 - Tekneyle Nong Kiaow ve Muang Ngoi

Güneydoğu Asya yollarında 2 - Tekneyle Nong Kiaow ve Muang Ngoi
 

Luang Prabang'dan sonra, biraz da Laos gibi bir ülkede tekneyle yolculuk yapmamış olmamak için Nong Kiaow'a tekneyle gitmeye karar verdim. 7-8 saat süren yolculuk boyunca çok güzel yerlerden geçtik. Ara ara yüzme ve kurak mevsimde olmamız yüzünden tekneyi itme molası verdik.

Nong Kiaow ve Muang Ngoi dağların arasında ıssız yerler. Hele Muang Ngoi iyice ıssız. Nehre bakan bir klübe bulup manzarayı seyretmek ve dinginliğin keyfini çıkarmak için ideal. Ama buralar duyuldukça gelen giden iyice artmaya başlamış olmalı ki çeşitli hazırlıklar yapılmaktaydı harıl harıl.

Bilenler zaten biliyorlardır ama bilmeyenler için söyleyeyim, Vietnam savaşı sırasında Laos ve Kamboçya Vietnam'dan daha fazla bombalanmış. Bunun sebebi de kuzeyden güneye gelen ikmal yollarının bu ülkelerden geçmesi. Tabi bu inanılmaz bir patlamamış cephane (UXO - Unexploded Ordnance) ve mayın problemi yaratmış çünkü atılan bombaların belli bir yüzdesi patlamadan kalıyormuş. Ta ki birileri, bazen bir çocuk, bazen ekmek parasını kazanmak için bambu kesmek isteten bir çiftçi ya da herşey yolundaysa bir temizleme ekibi bu bombalara rastgelene kadar. Temizleme çalışmaları sürüyor sürmesine ama bu hızla giderse Laos'un temizlenmesi 100 yıl sürecekmiş. Sam Amca'dan 100 yıllık bir hediye...

Fotoğraflı versiyon:
http://www.geziyorumlari.com/index.php?option=com_content&task=view&id=945&Itemid=170

 
Toplam blog
: 30
: 1532
Kayıt tarihi
: 15.04.07
 
 

Gezmeyi görmeyi severim. Aslında endüstri mühendisiyim ama 2 sene önce çalışma hayatına ara verdim. ..