Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '11

 
Kategori
Spor
 

Guus Hiddink ve internet siteleri

Belçika-Türkiye maçının internette yayınlanma olayı tam bir fiyaskoydu. Çok istiyor ve seviyoruz farklı bir şeyler yapmayı ama amaca ulaşmak için sadece istemek yetmiyor, başarı için kendini bilmek ve gerekenleri yapmak da gerekiyor. Aksi takdirde iş, normal raylarda hızlı tren çalıştırmaya dönüyor ki geçmişte bunun yanlışlığını gayet acı bir şekilde gördük.

Belçika’dan iyi bir sonuç ile döndüğümüz kesin. Hiddink’in kadro tercihine “o neden var, bu neden yok” gibi eleştiriler pekala yapılabilir ama herkesin üzerinde hem fikir olacağı bir on bir olmadığı için kadroyu tartışmak oldukça gereksiz.

Tartışılması gereken şey milli takımın Belçika karşısındaki çekimser oyun anlayışı ve beraberliği başarı olarak görmesidir ki bu noktada ben Hollandalı hoca ile tamamen aynı kanaatteyim. Evet, bunu kabullenmek zor ama milli takımımız, hele hele bu kadrosu ile, Belçika’yı deplasmanda elini kolunu sallaya sallaya yenecek düzeyde değil. Çünkü bireysel olarak bizden üstün olmasalar da rakibin tüm futbolcuları bizimkinden çok daha üst düzey liglerde oynuyor ve bizimkilere nazaran çok daha fazla sayıda maç yapıyor. Hal böyle olunca da ev sahibi Belçika karşısına tabiri caizse değneksiz çıkmak mantıkla çok bağdaşmıyor.

Hiddink’in bu düşüncesi bu sıra muhtemelen çok tartışılacak ve ona “birileri Hiddink’e bizim köy takımı olmadığımızı söylesin” tadında birçok eleştri getirilecek. Hatta buradan yola çıkıp iş Chelsea’ye kadar bağlanacak ama aslına bakarsanız Hollandalı teknik adamın yaptığı şey, yeterli alt yapıları olmadığı halde maçı internetten yayınlamak isteyip de bunu başaramayan internet sitelerinin düştüğü duruma düşmemekti. Bu açıdan tecrübeli teknik adam temkinli davrandı, haddini bildi ve günün sonunda internet siteleri rezil olurken kendisi istediğini alan ve takdir edilen taraf oldu.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..