- Kategori
- Yemek - Mutfak
GÜVEÇ KALAMAR

KALAMAR
KALAMAR GÜVEÇ
malzemeler
1 paket yuvarlak doğranmış kalamar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük kuru soğan( yemeklik doğranacak)
2 sap taze soğan( ince kıyılacak
2 diş sarımsak( ince kıyılacak)
2 domates(kabukları soyulup doğranacak)
1 yemek kaşığı kapari biber
2 yemek kaşığı kadar kıyılmış maydanoz
1 defneyaprağı
½ yemek kaşığı un
1 adet limon
Yeterince rendelenmiş taze kaşar
1 tatlı kaşığı dolusu tane karabiber
Yeterince tuz
Hazırlanması
Tavaya zeytinyağını alıp tuz ve tane karabiber serpip kıyılmış sarımsağı ve soğanı da ilave ederek birkaç dakika kavuralım. Unu ekleyerek çevirelim.
Kalamar, defneyaprağı ve domatesi ilave ederek limon suyunu da ekleyip 5 dakika kadar sote edelim.
Ateşten alıp, defneyaprağını içinden çıkartalım. Kapari ve taze soğanı ekleyerek harmanlayalım ve soteyi küçük güveçlere pay edip, içi su dolu bir fırın tepsisine koyarak 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim.
Üzerlerine kaşarı dökerek 5 dakika daha pişirelim.
Fırına üzerine sarımsaklı zeytinyağı sürülmüş dilimlenmiş francala ekmekler kızartırsanız güvecin yanında mükemmel bir kombinasyon olacaktır.
Afiyet olsun.